Logitech představil webkameru určenou pro streamery

Logitech StreamCam

Logitech je společnost, která byla vždy úzce spjata s herními periferiemi, ale až díky akvizici Blue Microphones v roce 2018 se také umístila na vysoké pozici v prodeji vybavení pro streamery a další tvůrce obsahu. Nemusíme se asi bavit o tom, že Logitech své portfolio z tohoto hlediska rozvíjí neustále, a tak asi není žádným překvapením, že přišel s další novinkou.Logitech

Tou je samozřejmě nová webkamera Logitech StreamCam. Na první pohled může kamera vypadat jako standardní webky, ale nenechte se zmýlit. V kameře je integrována technologie Logitech Capture a s ní i podpora streamovacích programů jako je OBS a XSplit.

StreamCam je kompatibilní s Windows i macOS a poskytuje maximální rozlišení 1080p při 60 fps. Využívá u toho kódování MJPEG, ale můžete ho změnit i na YUY2 a NV12 s maximální hodnotou 30 fps. K propojení s PC pak využívá USB-C konektor, takže pokud nemáte ve vašem PC port USB-C, měli byste si pořídit kabel s převodníkem.

V základu vám přijde kamera i s tzv. „univerzálním držákem na monitor“, ale pokud patříte mezi zkušenější streamery nemusíte se bát, že nemáte jinou možnost. Součástí balení je totiž i příslušenství určené k montáži na tripod či stativ.

Z hlediska softwaru je pak ke kameře přidán program Logitech Capture, který vám otevře řadu různých funkcí, ať už je to automatické zaostření a expozice založená na AI, nebo schopnost otočit kameru na její stranu a nahrávat video svisle pro weby jako je Facebook a Instagram. Další možností zahrnují i automatické rámování a elektronickou stabilizaci obrazu, což může být užitečné, pokud patříte mezi „vzteklejší“ streamery, kteří do něčeho neustále mlátí.

Z hlediska specifikace kamery pak určitě stojí za zmínku i informace o zorném poli kamery, které zabírá 78 stupňů a vestavěné duální všesměrové mikrofony s filtrem pro redukci šumu. To se samozřejmě může hodit hlavně začínajícím streamerům, kteří ještě nemají dostatek financí na samostatný mikrofon nebo náhlavní soupravu. Logitech StreamCam je dostupná v cenové relaci kolem 4500,- korun.

Související příspěvky

Leave a Comment