Proč si koupit ledničku typu French Door

hisense_pureflat_fridge_sticker_pos

Velkokapacitní kombinované lednice s dvoudveřovou chladničkou v horní části spotřebiče a mrazákem za jedněmi či dvěma menšími dvířky, nebo ještě lépe s jedním či dvěma mrazicími šuplíky ve spodní části spotřebiče, které získaly označení French Door modely, jsou velmi šikovné a jejich rozvržení je léty prověřené a vychází ze skutečného života. V úrovni očí najdete to, co často potřebujete, a naopak mražené potraviny, po kterých saháte jen občas, jsou umístěné ve spodní části spotřebiče v komfortních zásuvkách s přímým přístupem. U některých modelů se jeden ze šuplíků může dokonce měnit – stačí přenastavit teplotu, a šuplík se promění z mrazničky ve sklep nebo dokonce vinotéku či nulovou zónu, jak zrovna potřebujete.

Tento typ chladniček může být jen o málo větší než klasické kombinované 60cm chladničky. Pokud jde o šířku, najdete modely už se šířkou 70 cm. Svůj vnitřní objem získávají o málo větší hloubkou při srovnatelné výšce kolem 180 cm. Nabízejí tak ohromnou skladovací kapacitu a přitom se vejdou i do menších kuchyní, třeba v bytech. Zpravidla jsou tedy subtilnější než klasické dvoudveřové „ameriky“ a v prostoru působí méně robustně.

Nejspíš už jste mnohokrát zatoužili mít v chladničce dost místa a široké poličky, kam pohodlně umístíte tác s chlebíčky nebo jiným pohoštěním pro hosty, a to nejen o Vánocích nebo na Silvestra. Nebo opravdu velkou zásuvku na zeleninu a ovoce s ideální, nastavitelnou vlhkostí. Chladničky French Door jsou jediné, které tuto vymoženost nabízejí. Mají totiž úložné poličky a speciální boxy přes celou šířku spotřebiče. Nemusíte se bát, že se prohnou jako police v knihovně. Každá z poliček spolehlivě unese hodně potravin. Velmi praktický je také široký Fresh Box, což je samostatná zóna s teplotou kolem 0 ℃ s regulovanou vlhkostí. Pohodlně sem umístíte třeba velké čerstvé ryby, maso, uzeniny a další lahůdkové potraviny, které si žádají nízkou teplotu.

Při výběru spotřebiče pamatujte nejen na dostatečný vnitřní objem, ale nepodceňujte ani technologie, aby vám uložené potraviny vydržely v perfektní kondici co nejdéle. Rozhodně vybírejte chladničky vybavené beznámrazovou technologií No Frost – odpadne vám neoblíbené odmrazování. Po velkém nákupu přijdou vhod funkce rychlého zchlazení a rychlého hlubokého zamrazení, které šetří čas nutný pro obnovení ideální teploty. Jídlo si tak lépe uchová svoje nutriční hodnoty a zůstane déle čerstvé.

Patří spolu s „amerikami“ ke spotřebičům s opravdu luxusním vzhledem, a tak spolehlivě přitáhnou v každé kuchyni neskrývanou pozornost. Nejčastěji bývají z broušeného nerezu nebo skla, mimořádně atraktivní je provedení v tmavém broušeném nerezu. Designově sladěná bývají i jednolitá nebo zcela zapuštěná madla, díky nimž působí spotřebič nejen čistě a minimalisticky, ale i odlehčeně. Pomyslnou třešničkou na dortu bývá dávkovač studené (někdy i filtrované) vody a ledu, tedy jakýsi dobře přístupný „bar“, a to s připojením na vodovodní rozvod nebo i naopak bez připojení na vodovod. Některé modely mají ve dvířkách viditelně umístěný dotykový digitální displej pro rychlou orientaci o provozu spotřebiče bez nutnosti jej zbytečně otevírat.

Související příspěvky

Leave a Comment