Tipy na pozice jógy proti stresu a únavě

Jóga má různá pozitiva, snižuje stres naučíte se relaxovat, pomáhá metabolismu, při úzkostech nebo nespavosti. Pokud trpíte některými z uvedených problému, vyzkoušejte například následující cviky.

Základem všeho je dýchání a soustředění se na danou pozici. Vypusťte jakékoli jiné myšlenky. Nejdříve vám to třeba nepůjde tak snadno, ale časem se to zlepší.

Bojovník II

Pozice Bojovník II (Virabhadrásana II) – při stresu, na uvolnění emocí

  • můžete provádět během dne, jen se nedoporučuje před spaním
  • Mějte stoj vzpřímený – začíná se pravou nohou, prsty pravé nohy jsou kolmo k hornímu okraji podložky, koleno je souběžné s kotníkem, zpevněné levé stehno vytočte ven, otevřete pánev, ruce upažte rovnoběžně s podložkou, dlaně dolů, stahujte ramena dozadu, podívejte se za prsty pravé ruky. vytahujte se za temenem hlavy. Poté cvik opakujte druhou nohou

 

Balasana

Pozice dítěte (Balásana) – na migrénu, bolesti hlavy, při nespavosti

  • začněte z kleku a pokračujte sedem na patách, hlava pak jde dopředu a opřete čelo o zem, ruce mohou být buďto dopředu, položené na podložce kolem hlavy, nebo podél těla dozadu, taktéž položené na podložce dlaněmi vzhůru. vydžte několik hlubokých nádechů a výdechů a poté se vraťte do základní pozice.

 

 

 

Jana Efmertová

Související příspěvky

Leave a Comment