AT Computers představuje 2 nové herní sestavy X-Diablo

X-Diablo Intel eXtreme X9-2080 RCNN

ATComputersSpolečnost AT Computers přinesla na český a slovenský trh dva nové herní počítače prémiové značky X-Diablo. Oba dva typy už jsou v prodeji u ATC resellerů.

X-Diablo IDEALPrvní novinkou je herní počítač X-Diablo IDEAL poprvé s cenou pod 20.000 Kč. Tato sestava je navržená pro hraní a streamování populárních online her jako je League of Legends, Counter strike, Worlds of Tanks, Dota a mnoha dalších. ATC označuje tuto sestavu jako nejvyváženější herní PC v poměru cena/výkon. Tradičně jako u všech svých předchozích i stávajících sestav ani toto X-diablo neobsahuje žádné multimediální komponenty, které omezují 100% funkčnost a stabilní výkon na cca 2 -3 hodiny provozu. Počítač je sestaven výhradně z gamingových komponent a byl otestován v nezávislém 24 hodinovém non stop testu, jehož výsledky najdete na www.all4gamers.cz. Základem je 4-jádrový procesor Intel Core i3-9100F BOX se základní frekvencí 3,6 GHz a turbo režimem nastaveným na 4,2 GHz s 6 MB vyrovnávací paměti. O dostatek výkonu pro hraní her ve Full HD se stará grafická karta Gigabyte GTX 1650 Super. Vše je doplněno 16 GB operační pamětí Crucial Ballistix Sport LT a 1TB SSD Crucial M.2 NVMe diskem.

Hezký atraktivní herní design dodává počítači case Genesis Irid 400 s čtyřmi RGB větráčky a efektně podsvíceným bočním pruhem. RGB řešení s dálkovým ovládáním a M2 velký datový disk není v této cenové ještě zcela běžný a jedná se tedy o příjemný benefit. Herní case zároveň zajišťuje dostatek prostoru pro všechny komponenty a dobrou cirkulaci vzduchu, která je pro herní sestavy naprosto zásadní. Tvrzené sklo na boku skříně odolá prakticky všemu a nechybí ani 3.1 USB porty na vrchním panelu. O chlazení se pak stará červeně podsvícený chladič AKASA Nero LX, který rovněž nepatří mezi obvyklá boxovaná řešení v této cenové kategorii. Doporučená cena je stanovena na 19.990 Kč vč. DPH.

Druhou novinkou je X-Diablo Intel eXtreme X9-2080, který je postaven opět výkonných a vysoce kvalitních gamingových komponentách těch nejlepších výrobců Sestava obsahuje špičkový osmijádrový procesor Intel Core i9-9900, který zvládne synchronní hraní, streamování i renderování videí v rozlišení 4K. Bez problémů zvládá tedy multitasking na nejvyšší úrovni. V kombinaci s 64GB RAM a grafickou kartou Asus ROG Strix – RTX 2080 Super se pak není třeba bát her ve 4K a klidně i na více monitorech. Vše je doplněno 1TB SSD Seagate Barracuda 510 M.2 a 14TB Seagate EXOS a jako základní deska byla použita Asus ROG Strix Z390-F GAMING.

x-diablo logoCase Fractal Design R7 je novinkou společnosti Fractal a měl být společně s tímto novým X-Diablem představen na ESL Katowice. Jeho bílo stříbrné provedení je trochu netypicky pro X-Diablo ale dokonale vystihuje krásu a dokonalost tohoto počítačového herního šperku. Plně prosklená bočnice ukazuje působivé zpracování skříně, jednotlivých komponent, řešení cirkulace vzduchu i dostatek prostoru pro rozšiřování a upgrady sestavy. Veškerá kabeláž je ukryta, a tak má počítač naprosto čistý design i zevnitř. Řešení doplňuje kompletní podsvícení AURA Sync a vodní chlazení procesoru Fractal Celsius S36. Tato sestava byla rovněž podrobena 24 hodinovému nepřetržitému testu (výsledky opět naleznete na www.all4gamers.cz) a disponuje navíc certifikací ESL Intel Extreme Masters, která je zárukou té nejvyšší kvality a výkonu dostačující i pro nejvyšší úroveň profesionálního e-

sportu. Výsledky testů chlazení, kde dlouhodobě sestava dokázala udržet teploty pod 60° C, jsou opravdu působivé. Výkonem a provedením může s přehledem konkurovat modelům v cenové relaci až 120 000,- Kč včetně DPH. Doporučená cena pro model s 4TB diskem je je stanovena na 79.990 Kč vč. DPH. Pro sestavu s 14TB Seagate EXOS je cena 99 000,- Kč s DPH.

Na oba PC se vztahuje 3letá záruka s možností nadstandartního servisu do 2 pracovních dní u vybraných servisních partnerů ATC v České republice i na Slovensku, který je obsažený již v ceně sestav (tento servisní benefit je typický pro všechny sestavy X-Diablo). Značku X-Diablo má u ATC na starosti produktový manažer Petr Rakus (rakus@atcomp.cz). Více informací na http://www.atcomp.cz/ nebo https://www.x-diablo.cz/.

Související příspěvky

Leave a Comment