Esports monitor AGON PRO AG254FG s 360 Hz a Nvidia Reflex

AGON by AOC uvedl nedávno zcela novou kategorii produktů pro nejnáročnější a nejkonkurenceschopnější hráče a hráče z oblasti esportů: AGON PRO. Prvním modelem uvedeným na trh v této kategorii je esports monitor AG254FG. 24,5” (62,2 cm) AGON PRO AG254FG využívá rychlý IPS panel s rozlišením Full HD a obnovovací frekvencí 360 Hz pro bezkonkurenční herní výkon v kombinaci s dobou odezvy 1 ms GtG a Nvidia G-Sync s NVIDIA Reflex Latency Analyzer k minimalizaci latence systému.

 

red dot AGON PRO Monitor AG254FG

24,5“ AGON PRO AG254FG má poutavý design určený pro nejlepší hráče a bylo mu uděleno ocenění „reddot design award“. Ze tří stran bezrámový čelní panel omezuje rušivé vlivy a stínový štít zvyšuje viditelnost, když světla během turnajů jasně září. Na zadní straně má monitor silné linie a výrazné akcenty osvětlení AGON Light FX RGB, které poskytuje 14 režimů osvětlení a 10 000 kombinací světel RGB, které lze přizpůsobit pomocí speciálního softwaru AOC s názvem G-Menu. Projekce loga AGON pomocí LED na přední straně poukazuje na vkus hráčů a jejich jedinečný herní styl.

AGON PRO Monitor AG254FG back24,5” rychlý IPS panel AG254FG přichází s výjimečnými funkcemi. Nabízí obnovovací frekvenci 360 Hz a dobu odezvy 1 ms GtG, což zajišťuje zobrazování bez artefaktů, jako jsou duchové při rychlém pohybu. Výsledkem rozlišení Full HD na tomto 24,5” monitoru je ostrý a jasný obraz, a umožňuje GPU uživatelů ukázat plný potenciál, pokud jde o rychlost a snímkovou frekvenci. Díky použitému IPS panelu podporuje tento esports monitor 110% pokrytí sRGB pro skutečně živou a přirozenou reprodukci barev a nabízí široké pozorovací úhly 178°/178°. Díky certifikaci VESA DisplayHDR 400 může displej také dekódovat a správně prezentovat HDR data v realistickém dynamickém rozsahu.

Kromě toho má AG254FG nativní procesor NVIDIA G-Sync s variabilním rozsahem obnovovací frekvence 1 – 360 Hz, který eliminuje zadrhávání a trhání obrazu, díky přizpůsobení obnovovací frekvence monitoru snímkové frekvenci GPU. Pokud je problém s rozostřením pohybu, technologie NVIDIA Ultra Low Motion Blur využívá stroboskopické podsvícení ke snížení tohoto rozostření pohybu, což vám poskytne mimořádně plynulý pohyblivý obraz.

Jako první z monitorů pod značkou AGON by AOC přichází AGON PRO AG254FG s technologií NVIDIA Reflex, která snižuje latenci systému na neuvěřitelně nízkou úroveň. Díky integraci technologie NVIDIA Reflex mohou vývojáři her eliminovat frontu vykreslování GPU a snížit protitlak CPU ve scénách náročných na GPU. Integrovaný analyzátor NVIDIA Reflex Latency může navíc měřit přesný čas mezi kliknutím myši a změnou pixelů na obrazovce, což bylo dříve možné pouze u vysokorychlostních kamer a speciálního vybavení.

AGON PRO Monitor AG254FG překlopenýOptimální držení těla je rozhodující pro pohodlí a výkon během hry. AG254FG to usnadňuje ergonomickým stojanem, který lze nastavovat výškově nebo na něm monitor naklápět, natáčet do stran či pomocí funkce pivot otáčet. Čtyřportový USB rozbočovač umožňuje hráčům připojit myš a klávesnici přímo k monitoru, zatímco 5W stereofonní reproduktory se zvukem DTS nabízejí poutavý zvuk pro každodenní použití, když není potřeba náhlavní souprava.

AGON by AOCK přizpůsobení monitoru podle svých preferencí mohou uživatelé použít buď přiložené kabelové dálkové ovládání, QuickSwitch, pro přepínání mezi různými nastaveními, nebo použít software AOC G-Menu na svých počítačích. Mezi další herní funkce patří Dialpoint (překrytí nitkového kříže), pomáhající hráčům lépe zacílit, Frame Counter (počítadlo snímků), které zobrazuje informace o snímcích za sekundu v kterémkoli ze čtyř rohů, funkce AOC Shadow Control pro zesvětlení tmavých oblastí bez ovlivnění zbytku obrazovky nebo naopak, AOC Game Color pro změnu úrovně sytosti barev a 6 herních režimů pro různé herní žánry (3 z nich lze přizpůsobit).

Monitor AGON PRO AG254FG je již k dispozici na trhu a cena se pohybuje kolem 20000,- korun.

Související příspěvky

Leave a Comment