Tablety pro předškolní děti i malé školáky

Aquaman 10 KIDS_Wifi_Resin_Mint Green_Tablet with flipcover_Front

Byly představeny dva nové dětské tablety pro předškolní děti a malé školáky, které mimo jiné obsahují vzdělávací aplikace multimédia a hry, díky nimž dítě poznává svět okolo sebe.

Ten menší z nich, má bezpečné a snadno ovladatelné prostředí, zaměřené na předškolní děti, které je plně v češtině/slovenštině. Obsahuje také pokročilé funkce rodičovské kontroly, jako jsou filtrování obsahu, blokování reklam a nákupu aplikací, kontrola přístupu a stahování, a v neposlední řadě i možnost dítěti časově omezit používání zařízení. Rodiče také mohou jednoduše řídit, upravovat a nastavovat uživatelské profily podle věku dítěte.
Součástí tabletu jsou také vzdělávací aplikace a hry, které se stáhnou a nainstalují po kliknutí na jejich ikonu v menu. Tyto aplikace třetích stran nejsou zpravidla lokalizovány do češtiny a slovenštiny.

Smart tab 7 kids_Special_Blue

Tento tablet má 7palcový displej s technologií Eye Care a je díky tomu šetrný k očím dítěte, protože výrazně omezuje úroveň vyzařovaného modrého světla. Dále disponuje praktickým stojánkem pro pohodlné sledování obrazovky a snímatelné pryžové pouzdro se zaoblenými hranami, s nímž tablet odolá i nešetrnému zacházení a stovkám pádů z výšky až jeden metr.

Nabízí kompaktní rozměry, příjemnou hmotnost 440 g a také dvojici reproduktorů s technologií duálního potlačení šumu. Nechybí přední a zadní fotoaparát ani podpora bezdrátových technologií WiFi a Bluetooth. Baterie o kapacitě 2580 mAh pohodlně zvládne celodenní výdrž.

TKEE MINI se v Česku a na Slovensku prodává v oranžové barvě s modrým pouzdrem za 2490 Kč, resp. 99,90 € s DPH.

Druhá z novinek, se od svého menšího sourozence liší nejen větší 10,1palcovou obrazovkou, ale i uživatelským prostředím, které je zaměřeno speciálně na děti ve věku od 7 do 10 let. Důraz je opět kladen na funkce rodičovské kontroly, které rodičům umožňují nastavit například seznam povolených aplikací a internetových stránek a také ochranu rodičovského režimu heslem. Tablet je dále vybaven senzorem vzdálenosti očí od obrazovky. Pokud je tato vzdálenost menší než 25 cm, zařízení na to dítě upozorní. Tablet také po každých 30 minutách používání automaticky doporučí přestávku, čímž kultivuje uživatelské návyky školáků.

Aquaman 10 KIDS_Wifi_Resin_Mint Green_Tablet with flipcover_Front LeftObrazovka tabletu využívá IPS panel s filtrem modrého světla Eye Protect, a tím snižuje únavu očí a zlepšuje poměr kontrastu a barevnosti za všech světelných podmínek. Tělo tabletu chrání odolné skládácí pouzdro sloužící i jako stojánek pro pohodlné sledování videa nebo hraní her. Kryt je natolik pevný, že vydrží i pády z výšky až jeden metr.
O výkon se stará čtyřjádrový procesor v kombinaci se 2 GB operační paměti. K dispozici je 32GB interní úložiště rozšiřitelné až o dalších 128 GB s pomocí paměťové MicroSD karty. Přístup na internet obstará Wi-Fi připojení, ve výbavě nechybí Bluetooth či přední a zadní kamera. Baterie o kapacitě 4080 mAh zajistí díky nenáročnosti systému pohodlnou celodenní výdrž.

TKEE MAX bude v prodeji od března ve světle zelené barvě za 3490 Kč, resp. 134,90 € s DPH.

Související příspěvky

Leave a Comment