Na co se zaměřit, pokud vybíráte troubu

sonda MultiSense (6)

V dobré troubě připravíte jídlo nejen pečením, grilováním nebo pomalým „tažením“ při nízké teplotě, ale i v páře. Těch nejlepších výsledků ale dosáhnete použitím více metod najednou. Jestli právě troubu vybíráte , poradíme, na co se zaměřit. Pět jednoduchých tipů vám může ušetřit hodně zklamání i  vyhozených peněz. 

Objem tak akorát

Trouby se liší svým objemem, a to podstatně. Pokud si chcete ušetřit nepříjemné překvapení, kdy se vám třeba svatomartinská husa do trouby nevejde, zbystřete. „Větší rodiny nebo domácnosti, kde se hodně peče, rozhodně využijí velké trouby o 73 litrech vnitřního objemu. Výhodné je i to, že umožňují péct i na čtyřech úrovních najednou, aniž by se smíchaly chuti a vůně,“ radí Darina Papáčová, odbornice Whirlpool, a dodává: „Svátečním kuchařům v malých bytech zpravidla postačí spotřebiče o objemu kolem 40 litrů.“  

Přidejte páru

Zdravá, nutričně hodnotná jídla s nízkým obsahem tuku, která si zachovala přirozenou chuť surovin, jsou v kurzu. A je přitom jedno, jestli dáváte přednost plné chuti šťavnatého steaku, nebo jste zapřisáhlý vegetarián a milujete zeleninu na sto způsobů. Vedle klasického pečení a grilování se proto v troubách stále více zabydluje i pára. Tento báječný kulinářský vynález vám zajistí svěží křupavou zeleninu bez soli, lahodné, šťavnaté maso i nadýchané dezerty a ušetří vám až třetinu času. Zatímco před lety byly parní trouby vyloženě luxusní záležitostí, jsou stále dostupnější. Tato investice se vám rychle vrátí v podobě zdravého jídla i netušených kuchařských možností.

„Trouby s technologií SteamSense umožňují pečení se třemi stupni páry v kombinaci s horkým vzduchem o ideální teplotě 140-220 °C. Hodí se například pro přípravu větších kusů masa, drůbeže, ryb vcelku, koláčů nebo chleba, které upeče bez úbytku hmotnosti a vysušení. Technologie SteamSense+ nabízí vedle kombinovaného pečení i přípravu pokrmů ve 100% páře, aby se jídlo nevysušilo. Tento způsob se hodí třeba pro přípravu ryb, drůbežího masa, zeleniny, rýže a cereálií. V obou případech jde o plnohodnotné parní trouby řízené senzory s parním generátorem a zásobníkem na vodu, nikoliv o trouby s párou vznikající odpařováním ze dna nebo jiné nádoby umístěné na dně trouby,“ doplňuje Darina Papáčová.

 Přizvěte si inteligentního asistenta

„Inteligentní technologie 6. SMYSL snímá pomocí senzorů důležité parametry prostředí v troubě. A podle zvoleného receptu automaticky nastaví a také průběžné upravuje čas, teplotu a u parních trub i vlhkost vzduchu. Formou jednoduchých pokynů v češtině vás provede krok za krokem celým procesem přípravy jídla, takže se můžete směle pustit i do náročnější kulinářské kreace, na kterou jste si zatím netroufli. Pokrm se pokaždé povede. Navíc při co nejnižší spotřebě energie,“ radí Darina Papáčová

Multifunkční talenti

Může se stát, že nevíte, jak se rozhodnout, nebo máte málo místa. V takovém případě je pro vás možná tou nejlepší volbou multifunkční spotřebič. Například multifunkční mikrovlnná trouba, která dovede nejen ohřívat, ale i plnohodnotně péct horkým vzduchem jako tradiční trouba. A také grilovat nebo vařit v páře pomocí speciální nádoby. Může i zapékat a dokonce také smažit do křupava – jako třeba horkovzdušná fritéza.

Možná, že je pro vás jako stvořená jiná novinka – turbo trouba. „Kombinuje výhody tradičního trouby s horní, spodním a horkovzdušným pečením horkovzdušného pečení a mikrovln. Představuje vlastně dva samostatné spotřebiče v jednom, a nenárokuje si víc, než 45 cm na výšku. S její pomocí připravíte spoustu dobrot v polovičním čase, a vejde se i do nejmenšího 1+KK,“ dodává Darina Papáčová.

Technologie pro kuchaře nové generace

Konektivita spotřebičů je jasný trend. Digitalizované, synchronizované a koordinované spotřebiče s Wi-Fi: to je přesně to, co hledáte, pokud patříte ke kuchařům s prsty přirostlými k mobilu nebo tabletu. Takové spotřebiče můžete nejen ovládat odkudkoli, ale hlavně lépe. „Aplikace 6th Sense Live intuitivně vede zákazníka krok za krokem, a povýší běžné pečení na nevšední kulinářské dobrodružství. Aplikace navíc nabízí recepty, užitečné rady a návody jak zajistit, že se každé jídlo bude v ústech jen rozplývat,“ uzavírá Darina Papáčová. 

Související příspěvky

Leave a Comment