Jakou TV do kterého pokoje?

u7QF_detail (3)

Více než dva televizory najdeme ve 40 % domácností, 15 % domácností má dokonce televizory tři. Do obývacího pokoje se pořizuje zpravidla nejvybavenější televizor. Další pak většinou putuje do ložnice, pracovny nebo do dětského pokoje. Poradíme, jak TV vybrat a kam se která hodí nejlépe.

Při výběru se zaměřte nejen na kompatibilitu s novým standardem DVB-T2, ale i na to, jakými funkcemi je vybavena, kolik stojí, a také jak snadno se budete dostávat například k internetu.

Jak velkou TV zvolit

První, podle čeho TV vybíráme, je velikost obrazovky. Pokud máme sedačku vzdálenou od obrazovky asi 2,5 m, je optimální UHD neboli 4K TV s úhlopříčkou 65“, což odpovídá 165 cm.  Do menších pokojů pak postačí 40-55“.

Ultra vysoké 4K rozlišení znamená dokonalý obraz

I když u nás v ultra vysokém rozlišení (UHD nebo 4K) nevysílá žádná televize, na Blu-Ray discích, satelitu a hlavně přes internet je k dispozici obrovské množství obsahu v této kvalitě – streamované filmy, videa a hry, záznamy z koncertů nebo sportovních přenosů a spousty dalšího. 4K rozlišení, typické pro svět počítačové a digitální grafiky, nabízí 4x více detailů přenášené scény oproti rozlišení Full HD. I když se přiblížíte k obrazovce, všechny detaily uvidíte dokonale ostře. A pokud si navíc vyberete TV s tzv. přímým podsvícením obrazovky kvantovými tečkami Quantum Dot s lokálním stmíváním, zajistíte si nejširší škálu barev, hlubokou černou a bílé světlo o vysoké čistotě – a to až po samé okraje obrazovky televizoru. Navíc i za plného denního světla bez závěsů či rolet.

Související příspěvky

Leave a Comment