Vhodné pracovní prostředí

kancelář

Význam pracovního prostředí na produktivitu práce si uvědomuje čím dál více zaměstnavatelů. Vhodné podmínky pro práci má vliv více faktorů. Jedním z hlavních, které ovlivňují náš výkon, je hluk. Hlučnost neměla přesahovat 40 dB, abychom se mohli koncentrovat, protože hluk působí rušivě, zapříčiňuje vyšší chybovost, nesoustředěnost a má negativní vliv i na duševní pohodu. Dalším faktorem je teplo. Doporučená teplota při práci je 20 až 24 °C.

Ovlivňují nás také pocity, které z pracovního prostředí máme. Potřebujeme se cítit komfortně, vzhled a dojem ovlivňují naše myšlení, které se může naladit i na negativní úroveň, pokud se v prostoru necítíme příjemně.

Všechny tyto faktory nám mohou pomoci vytvořit příjemné prostředí, ale nedotvoří celkový dojem. Důležitým faktorem je také vhodně zvolené zařízení, na které je potřeba myslet už během zařizování. Mělo by být funkční, ale i esteticky vyvážené. Stejně tak byste měli mít zabezpečený dostatek prostoru ke své práci, abyste se necítili sklíčení.

 

Jana Efmertová

Související příspěvky

Leave a Comment