Aktivní protihluková sluchátka

JoWin s.r.o.Společnost JoWin uvedla na trh dvě zajímavé novinky z nabídky německé společnosti Dörr GmbH, které jsou určeny pro aktivní střelce a myslivce. Jedná se o speciální aktivní protihluková sluchátka Dörr E-Slim GS-23 a Dörr E-Silence GS-31, které vás spolehlivě ochrání před nadměrným hlukem způsobem výstřely ze zbraní, přičemž běžné okolní zvuky, varovné signály nebo konverzace zůstávají nadále slyšitelné.

Aktivní elektronika Dörr E-Slim GS-23 zajišťuje potlačení okolního hluku o 23 dB a pulsní ochranu 80 dB s reakční dobou 20 ms. Zabudované mikrofony a HD reproduktory se zesilovačem zajišťují komunikaci s okolím a elektronika v případě výstřelu tuto komunikaci okamžitě přeruší. Konektor Mini Jack Audio slouží pro připojení externích zařízení. Hlasitost lze pohodlně nastavit pomocí velký ovladače s automatickým vypnutím v krajní poloze. Díky kvalitnímu měkkému polstrování je nošení příjemné i po delší době. Konstrukce sluchátek umožňuje složení do rozměru 105 × 135 × 95 mm, přičemž velikost vlastní mušle je 115 × 80 × 40 mm. Hmotnost sluchátek je 325 g a napájení zajišťují dvě tužkové baterie AAA.

Dörr E-Silence GS-31 je moderní verze protihlukových sluchátek kolem krku s navíjecími špunty do uší, které vás spolehlivě ochrání s libovolnou pokrývkou hlavy. Aktivní elektronika zajišťuje potlačení okolního hluku o 34 dB a pulsní ochranu 85 dB s reakční dobou 20 ms. Komunikaci s okolím zajišťují zabudovaný všesměrový mikrofon a HD reproduktory. Sluchátka mají rozměry 145 × 150 × 15 mm, hmotnost 53 g a jsou vybaveny konektorem Micro USB s LED kontrolkou, mikrofonem, hlavním vypínačem, tlačítky pro zesílení a navíjení. Napájení zajišťuje vestavěna Li-Pol baterie s kapacitou 250 mAh, provozní doba s plně nabitou baterií je asi 10 hodin.

Oba typy sluchátek byly testovány podle EN352. Sluchátka Dörr E-Slim GS-23 jsou na trhu dostupná za: 2650 Kč, včetně DPH. Balení zahrnuje sluchátka, dvě tužkové baterie a uživatelský manuál. Sluchátka Dörr E-Silence GS-31 jsou na trhu dostupná za 3990 Kč s DPH a dodávají se včetně tří různě velkých ucpávek (S, M, L), pouzdra a nabíjecího USB kabelu (1 m). Další informace si můžete vyžádat u společnosti JoWin s.r.o. přímo na e-mailu: info@jowin.cz nebo na webových stránkách www.excelfoto.cz.

Související příspěvky

Leave a Comment