Tipy Verbatim na vánoční dárky

Verbatim vánoční dárky

VerbatimHledáte technické dárky k Vánocům? Možná třeba znáte někoho, kdo si v nedávné době koupil elegantní nový notebook a mohl by potřebovat SSD nebo pevný disk pro zálohování či rozbočovač nebo adaptér, přes který si připojí další zařízení. Vítaným dárkem může být také powerbanka pro dobíjení telefonu nebo tabletu na cestách nebo zabezpečená USB fleška pro uchovávání a přenášení důvěrných dat. Zde je několik tipů z nabídky společnosti Verbatim.

Přenosný pevný disk Store ‘n’ Go USB 3.0 s vestavěnou čtečkou SD karet umožňuje pohodlně přenášet a zálohovat soubory z paměťových karet na pevný disk nebo počítač. Napájení typu USB 3.0 je zpětně kompatibilní s libovolnými porty USB 2.0. Po připojení k notebooku se pevný disk a čtečka karet zobrazují jako dvě samostatné diskové jednotky, což umožňuje přenos souborů z SD karty ve čtečce do úložiště na pevném disku nebo notebooku a naopak. K dispozici je také software Nero Backup pro zálohování a software Green Button pro úsporu energie. Pevné disky Store ‘n’ Go USB 3.0 jsou dodávány s kapacitou 500 GB, 1 TB, 2 TB, 4 TB a 5 TB.

Vx500 External SSD USB 3.1 Gen 2 120GBExterní disky SSD Vx500 využívají vysokorychlostní flash paměť a řadič USB 3.1 Gen 2, díky čemuž poskytují bezkonkurenční výkon. Rychlost čtení 500 MB/s a zápisu až 440 MB/s dovoluje přesouvat i videa v HDTV během několika sekund. Disk SSD má rozměry 92 mm × 29 mm × 9 mm, váží 29 gramů a má velmi elegantní vzhled. K dispozici je v kapacitách 120 GB, 240 GB a 480GB a je tak dokonalým doplňkem pro počítače s omezeným úložištěm. Disky Vx500 jsou dodávány s kabely USB-A a USB-C, takže je lze okamžitě používat s nejrůznějšími přístroji, od počítačů a televizorů až po nejnovější mobilní zařízení.

USB disk Verbatim Fingerprint Secure USB Drive umí data nejen uchovávat, ale také spolehlivě zabezpečit. Na rozdíl od klasické flashky využívá tento USB disk kombinaci 256bitového hardwarového šifrování a biometrické technologie, což zajišťuje naprostou bezpečnost dat. USB disk má rozměry 46 × 20 × 9 mm, váží 12 g a jeho tělo je vyrobeno z plastu a potaženo hliníkem. Disk je kompatibilní s operačními systémy PC i Mac a je vybaven rozhraním USB 3.0, které dovoluje rychlost až 5 Gb/s. Zpětná kompatibilita s rozhraním USB 2.0 je samozřejmostí, takže jej lze používat na nejrůznějších hostitelských zařízeních. USB disky Verbatim Fingerprint Secure USB Drive jsou dodávány s kapacitou 32 GB, 64 GB a 128 GB.

Powerbanka s Qi nabíječkou s označením 2-in-1 Wireless Charger & Power Bank 10000mAh je kompaktní zařízení o rozměrech 157 × 77,5 × 13,8 mm, a hmotnosti 295 g a disponuje kapacitou 10 000 mAh, což postačuje zhruba k trojímu nabití iPhonu. Maximální výstupní proud 2,1 A při 5 V pak zajišťuje, že nabíjení bude probíhat rozumnou rychlostí. Powerbanku lze používat okamžitě po nákupu, protože se dodává předem nabitá. Navíc díky dvěma portům USB-A můžete nabíjet dvě zařízení současně. Pokud nemáte k dispozici kabel, můžete nabíjet bezdrátově pomocí induktivního nabíjení na krátké vzdálenosti. Powerbanka má certifikát Qi, takže je kompatibilní se všemi telefony podporujícími Qi.

Víceportové rozbočovače s rozhraním USB-C umožňují zajistit přenos dat, výstup videa i vstup napájení a přeměnit tak notebook či chytrý telefon v pracovní stanici. Navíc na rozdíl od USB 3.0 dovolují přenosovou rychlost až 10 Gb/s, rychlejší nabíjení a díky kompaktním rozměrům se snadno vejdou do každé tašky či zavazadla. Víceportové rozbočovače USB-C jsou nabízeny ve třech verzích: se dvěma porty USB 3.0 a portem HDMI, se dvěma porty USB 3.0, portem HDMI a gigabitovým Ethernetem (GE) a se třemi porty USB 3.0, portem HDMI, GE a čtečkou paměťových karet SD/microSD. Konektor USB-C zajišťuje nabíjení v rozsahu 5–20 V/2 A. Požadavky na provoz zahrnují port hostitele USB-C, Windows 7, 8, 10, Mac OS 9 X a vyšší nebo Linux 2.4.X.

Zapomenout nesmíme ani na synchronizační a nabíjecí kabely, které jsou k dispozici s konektory Lightning, USB Micro B či USB-C. Kabely Lightning Cables jsou certifikovány MFI a používají technologii společnosti Apple. Kabely jsou dostupné v různých barvách (zlatá, stříbrná, šedá a černa) a délkách (30 cm, 1 m a 3 m).

Související příspěvky

Leave a Comment