Furoshiki – inovace ve vašem botníku

Furoshiki

O výhodách a prospěšnosti chůze bez bot bylo napsáno již mnoho. V posledních letech si ovšem stále více lidí uvědomuje, že ne všude je možné a bezpečné ji provozovat. Klasickým příkladem jsou přeplněné ulice, kdy často nevidíte KAM šlapete natož CO by se tam mohlo nacházet. Obvykle nás upozorní nenadálý intenzivní zápach. Samozřejmě se pohoršeně rozhlížíme kolem sebe, než nám dojde ta smutná skutečnost, tedy, odkud vítr vane.

Ne vždy je třeba tak silného zážitku. Často stačí velmi nerovný či rozpálený povrch a přejeme si mít u sebe cokoli, čím by se dala naše chodidla ochránit. Jedna z možností je zmíněna v článku „Pohodlná chůze naboso“. Další zajímavou a ekonomickou možnost jsem objevila nedávno. Jmenuje se Furoshiki. Jsou to lehké elastické boty, které se obtočí kolem chodidla a ochrání ho. Mají pevnější, ale dostatečně pružný základ s úchytem na patu a špičku. Jednoduše do nich zasunete chodidlo, zajistíte špičku i patu, a pak zabalíte z jedné a z druhé strany vrchní část chodidla a zajistíte nastavitelným suchým zipem. Materiál je vyroben z pružné tkaniny, která snadno a příjemně přilne k noze. Je to takový kompromis mezi chůzí naboso a obuví. Díky těmto speciálním a lehkým botkám mám jistotu, že mne žádný povrch nepřekvapí. Ani nevím, jestli slovo „boty“ není příliš silný výraz, vzhledem k lehkosti a vzdušnosti tohoto vynálezu. V neposlední řadě je možné tento typ obuvi nosit i v chladnějších měsících, neboť chrání celé chodidlo, nejen plosky nohou.

Furoshiky jsou dostupné v mnoha barevných a designových variantách. Dokonce i k oblekům, šatům nebo pro volný čas. A vypadají nejen zajímavě, ale i krásně. Chodidlo je dostatečně pevně chráněno. Za mne úplně výborná záležitost a rozhodně doporučuji. A co vy, už vás napadá, kam byste si v nich vyrazili?

Autorka: Katka Volková

Související příspěvky

Leave a Comment