Chytrý nábytek

johnsonfurniture table

Trendem dnešní doby je minimalismus. Týká se i vás? Je to zajímavý fenomén, kdy člověk vlastně žije jen s tím a z toho, co potřebuje. Takový způsob života je více ekologický, méně hektický a trochu antistresový. Jak víme, čím více majetku, tím více starostí. Je nutné zabezpečit majetek a v moderní době mít zabezpečené zabezpečení majetku, pojistku na pojistku a několikastupňovou ochranu všude, kde se pohybujeme. Zejména to platí ve virtuálním světě, jehož jsme všichni součástí.

Minimalismus je přesný opak. Miluje prostor, radost a jednoduchost. Snižují se tak náklady, zjednodušuje život a zbyde více času i prostředků na přátelé a zajímavé zážitky.

Minimalismus se týká i prostředí, kde žijeme a holduje jednoduše zařízenému prostoru s minimem nábytku. Co ale dělat, když si pozvete domů své přátele a zjistíte, že je váš stůl pro večerní posezení příliš malý? Můžete použít ještě jeden, máte-li, a udělat párty ve futuristickém stylu s moderním uspořádáním. Pokud ovšem chcete sedět pospolu, je dobré mít „chytrý“ nábytek. Jedním takovým kouskem je úžasně skladný, na venek nenápadný a velmi estetický stůl, který se dá chytře rozložit a pohostí 6-12 lidí.

Základem je kruhový tvar a zprvu se tváří jako nenápadný rodinný jídelní stůl. Pokud s ním ovšem správným směrem pootočíte, začne odkrývat nenápadně uložené vrstvy. Točte dál a stůl vám nabídne až 12 pohodlných míst a krásný designová zážitek. Rozkládací mechanismus je originálně vyvinut právě pro tento kus nábytku a je velmi odolný a funkční. Během 1 minuty máte stůl připraven. A složíte ho asi tak stejně rychle. Mně se takové řešení zdá naprosto skvělé. Mám v živé paměti rodinné oslavy, kdy se půl hodiny rozkládá stůl pro všechny pozvané. Když už se vše nanosí, připraví a „načančá“, jsem usazena na místo, kde se nesmíte opřít o stůl, dotknout se improvizované nohy od stolu a na pohodlné vychutnání si pokrmu mohu zapomenout.

Zkrátka, fandím minimalismu a chytrým vynálezům. Takový stůl je přesně pro mne a dost možná i provás😊

Autorka: Katka Volková

Související příspěvky

Leave a Comment