Cvičení z žabí perspektivy

frog fitness

Po dlouhém pracovním dni si člověk často rozmýšlí, jestli se mu chce ještě něco dělat. Někdy se i půl dne přemlouváme, abychom tu tašku s oblečením na cvičení opravdu využili a neodnesli ji zase zpět domu. Vždyť to je taky trochu cvičení, ne? 😊 Navíc je to nuda, co v posilovně, sám/sama. A jít si zaběhat? Když si vzpomenu na ranní poradu a na všechny ty úkoly, které mám, padá na mne únava už teď.

Mně v takové chvíli pomáhá, když se cvičení spojí se zábavou. To člověku čas hned lépe ubíhá a vše je veselejší. Zprvu možná nudný a namáhavý sport se promění v hravou a zábavnou událost plnou dobré nálady. Fyzická kondice se tak buduje raz dva. Že je to otřepaná marketingová fráze? Možná ano, ale cvičení a dobrá nálada k sobě prostě patří.

Své o tom vědí i žáby. No ano. Nikdy mne nenapadlo, jakou pro nás mohou být inspirací. Sledovali jste někdy žábu, když skáče nebo se pohybuje? Zkuste si někdy pustit zpomalené záběry pohybu tohoto tvorečka a uvidíte, jak má dokonale propracované tělo. 😊

Stejná myšlenka inspirovala tvůrce zábavného sportovního zařízení. Jedná se o takovou konstrukci pro čtyřkolku spojenou pružnými pásy tak, aby vytvářely žádoucí odpor. Jedinou oporou jsou dvě tyče. Jedna pro ruce a druhá pro nohy. K rozhýbání koleček a postupného popojíždění potřebujete zapojit v danou chvíli ty správné svalové partie a po celou dobu cvičení jste v pohybu. Krásně zpevňujete střed těla (jinak se prostě nehnete) a rovnoměrně posilujete svalové partie celého těla. Navíc si s tímto zařízením užijete kopec legrace, když se žabím způsobem posunujete po rovném povrchu. Dokonce můžete jezdit i do stran, takže posilujete i šikmé svaly. Kdyby náhodou nebylo dost místa, celé cvičení může probíhat i na místě a efekt bude podobný.

Takový druh zábavného cvičení splňuje všechna kritéria, kvůli kterým si do práce vezmu věci na cvičení a rozhodně je ten den i použiji. A co vy?

Katka Volková

Související příspěvky

Leave a Comment