Prémiová ergonomická židle SPACE

Prémiová ergonomická židle SPACE

Současná doba přináší nové trendy a požadavky na pracovní prostředí, zejména co se pohodlí a vzhledu kanceláří týče. Společnost RIM CZ přišla s prémiovým řešením v podobě židle SPACE, která nese podpis renomovaného britského designéra Robina Platta. Židle se pyšní jedinečnou kombinací 3E: ergonomie, ekologie a estetika. Na trhu je již dostupná a cenovky startují na 13 600 Kč včetně DPH.

Ergonomie – Dostupnost nejmodernějších technologií

Vývoj židle SPACE byl založen na splnění nejpřísnějších normativních požadavků. V souladu s normou EN 1335 nabízí židle speciální komponenty, které umožňují maximální nastavitelnost:

  • Výšková nastavitelnost zádové opěry
  • Hloubková nastavitelnost bederní opěrky (i u síťované verze)
  • Velký rozsah nastavitelnosti sedáku (výška, hloubka)
  • Velký rozsah nastavitelnosti područek (výška, hloubka, šířka, rotace)
  • Synchronní mechanika s posuvem a aktivním náklonem sedáku a opěry

Ekologie – Udržitelnost a odpovědnost k životnímu prostředí

Společnost RIM CZ se značně zaměřuje na udržitelnost a ekologii. Klade velký důraz na snadnou separaci jednotlivých částí židlí pro pozdější recyklaci. Při výrobě využívá recyklované materiály, od plastů až po potahové látky, aby minimalizovala negativní vliv na životní prostředí. V souladu se snahou snižovat uhlíkovou stopu se RIM CZ snaží vybírat dodavatele komponentů co nejblíže jejich výrobním zařízením. V případě židle SPACE je celý výrobní proces realizován v rámci Evropské unie.

Estetika – Designový klenot pro moderní pracovní prostředí

Jedním z nejvýraznějších prvků židle SPACE je její design, který byl navržen Robinem Plattem s ohledem na estetiku a vkus moderních kanceláří. Nabídka zahrnuje také síťovanou variantu židle. A od podzimu bude společnost RIM CZ uvádět čalouněnou zádovou opěru. Obě verze židle se dokonale ladí do jednotného designového konceptu a skvěle doplňují prostředí kanceláře.

U síťované opěry se designér Robin Platt inspiroval mřížkou, která vytváří zajímavé průhledy. Čalouněná verze bude disponovat oválnými prolisy, které vizuálně připomínají mřížku na síťované opěře. Kromě černých plastových částí se v nabídce objevují i světle šedé prvky rastru zádové opěry, a do budoucna společnost plánuje uvést židli, která bude výhradně s touto barevnou variací plastů.

Už je v prodeji!

Prémiová ergonomická židle SPACE je již dostupná. Můžete se na ni podívat v showroomu v Karlíně, v Otrokovicích, v Brně či u ostatních prodejců. Také je možné ji poptat online. Cenové rozpětí začíná na 13 600 Kč včetně DPH.

Designér Robin Platt (UK)

Robin Platt je britský průmyslový designér. Promoval na London College of Furniture v roce 1989. Během své kariéry pracoval v Londýně či Miláně a získal řadu ocenění, včetně Reddot Design Award nebo iF Design Award. Od návratu do Anglie v roce 2005 Robin pracuje v domácím studiu v Bury St Edmunds v Suffolku. Fascinují ho organické tvary a jemně zahnuté linie; ty také využívá při tvorbě svého nezaměnitelného stylu. Svět přírody je svým nekonečným spektrem tvarů, které jsou všechny variantami několika základních těles, bohatým zdrojem jeho inspirace.

TZ

Související příspěvky

Leave a Comment