Nový fullframe fotoaparát s lehkým tělem

A7C_2860_vlog_DSC03653_SCSE

Nové fotoaparáty mají nejmenší a nejlehčí fullframové tělo s pokročilým AF (autofokusem), videem ve vysokém rozlišení 4K a dalšími schopnostmi. Ve spojení s nejmenším a nejlehčím objektivem se zoomem, přináší tato  kombinace unikátní zážitek, maximalizuje kompaktnost a všestrannost, aniž by obětovala cokoliv z výkonu fullframového fotoaparátu. Nový blesk umožňuje uživatelům rozšířit fotografické možnosti díky kompaktnosti a inteligentnímu ovládání intenzity světla, spojeným s detekcí obličeje ve fotoaparátu .

Tento nový model kombinuje fullframovou kvalitu obrazu, pokročilé funkce automatického ostření a všestranné funkce snímání videa v lehkém a kompaktním designu. Fotoaparát je vybaven 35mm plnoformátovým snímačem CMOS Exmor R s 24,2 MP se zadním osvitem a obrazovým procesorem BIONZ X, které zajišťují vysokou citlivost, vynikající rozlišení, rozsah 15 kroků a vysokorychlostní zpracování obrazových dat.

Vysokokapacitní baterie NP-FZ100 navíc poskytuje dostatek energie k zachycení 740 snímků, při použití LCD displeje nebo 680 snímků, při použití hledáčku – díky tomu se ideálně hodí pro dlouhé snímání.

Fotoaparát kombinuje vysoké rozlišení s nízkou hladinou šumu, a přináší díky tomu vynikající kvalitu obrazu při všech citlivostech. Horní hodnota standardní citlivosti ISO je 51 200, ale rozsah lze rozšířit až na ISO 50-204 800, pro fotografování při slabém osvětlení s nízkým šumem. Poskytuje rychlé a automatické ostření, s velkým pokrytím snímače, které se při zaostření na fotografovaný objekt okamžitě zamkne, aniž by došlo k rozostření.

Fullframová funkce full-pixel readout, umožňuje zaznamenat více než dvojnásobné množství dat, potřebných pro 4K video.

Alpha 7C je vybavena výklopným LCD displejem s bočním otevíráním a nastavitelným úhlem, který usnadňuje nahrávání selfie, pořizování záběrů z nadhledu, záběrů u země nebo z jakéhokoli jiného úhlu, z něhož uživatel potřebuje snímat. Umístění tlačítka MOVIE v horní části fotoaparátu, usnadňuje ovládání při nahrávání v režimu selfie. Navíc nahrává zvuk ve vysoké kvalitě tak, aby ladil s obrazovým záznamem, a dává tím vzniknout harmonickému a vysoce kvalitnímu videu.

Fotoaparát je také odolný proti prachu a vlhkosti , takže splňuje potřeby pro fotografování v náročných podmínkách.

Pro zjednodušení pracovního postupu a pro pohodlné sdílení nabízí funkce bezdrátové komunikace kompatibilní s Wi-Fi možnost přímého přenosu obrázků a filmů do smartphonu nebo tabletu, jejich prohlížení a ukládání. K dispozici je také konektor USB Type-C, to umožňuje rychlý přenos snímků během vzdáleného fotografování z počítače a napájení z externích mobilních baterií.

Kompaktní fullframový fotoaparát Alpha 7C bude v prodeji od října 2020, za přibližnou maloobchodní cenu 56 990 Kč za tělo.

Související příspěvky

Leave a Comment