Multifunkční trouby s parní funkcí

Multifunkční trouba s parní funkcí Mora

Nová řada multifunkčních trub  s parní funkcí potěší všechny příznivce chutné a zdravé domácí kuchyně. Proč pára? Hlavním důvodem je to, že jídlo, které připravujete, bude lépe chutnat a bude mnohem zdravější. Maso zůstane díky přidané páře uvnitř šťavnaté, moučníky a pečivo nadýchané a vláčné, zelenina křupavá. To proto, že pokrm není obklopen „suchým teplem“ jako u konvenční trouby, a navíc se teplo díky páře přenáší do pokrmů rychleji. Jídlo se proto nevysuší. A klasický horký vzduch nebo gril, který tyto trouby samozřejmě také mají, se zase postará o křupavý povrch, který má každý tak rád. Pokrmy připravené pomocí páry budou navíc nutričně hodnotnější – uchovají si všechny cenné vitaminy, minerály a živiny. Budou ale i lépe vypadat. Pára totiž pomůže uchovat přirozenou barvu i strukturu surovin.

Tyto multifunkční trouby mají patentovaný klenutý tvar, který je inspirovaný tradičními pecemi na dřevo. Tento tvar umožňuje horkému vzduchu volně a rovnoměrně proudit okolo připravovaného jídla. Výsledkem je pokaždé dokonale a stejnoměrně propečený pokrm. Mají také dostatečně velký objem – ten činí 70 l, takže v nich pohodlně upečete i svatomartinskou husu.

Zvládnou nejen pečení s pomocí páry, klasické horkovzdušné pečení a grilování, ale také řadu dalších postupů. Hravě zvládnou rozmrazování, rychlý předehřev nebo oblíbené pomalé pečení při nízké teplotě. A také pomohou se zavařováním. Dovedou ale i péct na několika úrovních zároveň, aniž by došlo k mísení vůní a chutí.

Chcete zkontrolovat postup pečení, a přitom se vyhnout závanu horkého vzduchu z útrob trouby? Poslouží vám teleskopické výsuvy, díky nimž pokrm vysunete – ale nemusíte jej během pečení úplně vyjmout. Pohodlné je i klasické ovládání knoflíky, nebo u některých modelů i intuitivní ovládání prostřednictvím velkého přehledného displeje s plně dotykovou plochou. Všechny přítomné, včetně vás, potěší plynulé, tlumené dovírání dvířek.

O čistotu vnitřku trouby se postará pyrolytický program. Praktické je i snadné vyjímání vnitřní skleněné strany dvířek. Speciální zasklení čtyřmi skly se dvěma kovovými vrstvami udržuje vnější sklo dveří chladné a bezpečné i pro děti.

Doporučená cena je 10 990 Kč.

Související příspěvky

Leave a Comment