Designová reprosoustava pro náročné posluchače

Reproduktory detail

Nová reprosoustava má provedení, které je založeno na designovém modelu S507. Čtyřpásmové kabinety stojící „na vysokém podpatku“ a působí tak elegantním a přirozeným dojmem. Celkem čtyři basové reproduktory o průměru 180 mm, jsou osazeny do boků skříně ve dvojicích proti sobě. Tím byl eliminován přenos vibrací basových měničů do skříně při zachování jejich vysokého výkonu.

Reproduktory 3Reprodukci dalších frekvenčních pásem zajišťuje koncentrický měnič s výškovým reproduktorem a 130 mm středovou hliníkovou membránou v kombinaci s dalším špičkovým středovým reproduktorem o průměru 180 mm. Směrovost vyzařování středních a vysokých kmitočtů lze podle akustických potřeb a osobních preferencí optimalizovat pomocí jedné ze tří různě tvarovaných manžet DCR, které prodlužují obrubu koncentrického měniče  do krátkého zvukovodu.

Membrána výškových měničů je tvořena fólií tenčí než lidský vlas, která je složena do tvaru harmoniky. Zvukové vlny jsou tvořeny vytlačováním vzduchu při smršťování této harmoniky. Tento specifický pohyb uděluje vzduchu 4x vyšší rychlost než konvenční výškové měniče.

Druhý středový reproduktor využívá vlastní technologii hliníkové sendvičové membrány s rozšířeným frekvenčním rozsahem. Vnější hliníkový kónus je pro dosažení vysoké tuhosti a minimalizace zkreslení zalamován do tvaru krystalu a pro snížení rezonance je zezadu spojen speciálním procesem lepení s papírovým kuželem. Díky tomuto řešení má střední pásmo bohatou frekvenční charakteristiku a vynikající vlastnosti při vysoké úrovni vybuzení.

Kabinety „na podpatku“ o rozměrech 1320 x 325 x 460 mm mají vysoce lesklou povrchová úprava v černé a bílé barvě nebo v barevném provedení ořechového dřeva. Díky provedení skříně, instalovaným reproduktorům a použitému měniči, bylo dosaženo impozantního frekvenční charakteristiky s rozsahem 22 až 50000 Hz.

Reprosoustavy jsou nyní dostupné v bílém a černém provedení za koncovou doporučenou cenu 440 000 Kč a v designu leskle lakované ořechové dýhy za 460 000 Kč za pár.

Související příspěvky

Leave a Comment