Jak na skvělé lasagne?

LIve with Anny_lasagne_

I když se zdá, že jde o pokrm docela náročný, není to pravda. Chce to kvalitní suroviny a vědět, jak na to.  O jeden skvělý tip se podělila zkušená bloggerka Live With Anny.

Na jeden pekáč (6 porcí), budete potřebovat:

  • Lasagne
    ˗ 1 kg mletého hovězího masa
    ˗ 2 cibule
    ˗ 3 lžíce oleje
    ˗ 2 petržele
    ˗ 3 mrkve
    ˗ 1 rajčatový protlak
    ˗ 400 ml vody
    ˗ 2 mozzarelly
    ˗ 100 g sýru Grana Padano
    ˗ cca 300 g těstovin (lasagne)
    ˗ sůl a pepř

Postup:

Nejprve si připravte směs do lasagní. Na oleji osmahněte cibulku a přidejte mleté maso. Maso nechte zatáhnout, nachystejte si mrkev a petržel, kterou očištěnou nastrouhejte na struhadle nahrubo. Nachystanou zeleninu přidejte do hrnce a ještě chvilku opékejte. Nakonec přidejte sůl, pepř, rajčatový protlak a vodu. Takto připravenou směs zaklopte pokličkou a duste přibližně hodinu.

  •  Bešamel
    ˗ 50 g másla
    ˗ 50 g mouky
    ˗ 500 ml mléka
    ˗ 1 lžičku soli
    ˗ nastrouhaný muškátový oříšek

Postup:
Mezitím si připravte bešamel. Nechte si v kastrůlku rozpustit máslo a postupně přimíchávejte mouku, dokud vám nevznikne jíška. Do jíšky nalijte mléko, pořádně míchejte metličkou, směs přiveďte k varu a na mírném plamenu směs vařte, dokud nezhoustne. Nakonec ji dochuťte solí a muškátovým oříškem.

Lasagne postupně seskládejte tak, že na spod pekáčku rozprostřete vrstvu masové směsi, na ní dejte plátky těstovin, na těstoviny bešamel, masovou směs a vše posypejte parmezánem. Takto pokračujte, dokud vše nespotřebujete. Poslední vrstvu mějte masovou a tu posypejte zbytkem parmezánu a položte na něj rozkrájenou mozzarellu. Takto nachystané lasagne dejte do vyhřáté trouby na 180 °C a pečte je hodinu. Po hodině pečení lasagne odkryjte a nechte je ještě přibližně 10 minut zapéct s programem „Gril s ventilátorem“, abyste se dočkali zlatavé krusty na povrchu. A pak už pouze podávejte.

Pomůže vám v tom například multifunkční trouba MORA VT 779 BX, která nabídne kromě zavařování, rozmrazování, ohřevu, výroby jogurtů, sušení, pozvolného pečení, grilování a mnoha dalších funkcí i speciální program na zapékání se zlatavou kůrkou. Doporučená cena je 13 990 Kč,

Související příspěvky

Leave a Comment