Pět tipů a triků pro lepší zdraví

pitný režim

Je mnoho metod, jak se udržet v kondici a je několik pravidel, které je skvělé dodržovat. Pitný režim, pohyb a spánek. Vyzkoušejte zábavné tipy pro zdraví v pohodlí domova.

I oči mohou na jógu

Oční jóga, oční gymnastika, oční cviky, je jedno jak tomu budeme říkat. Vždy se jedná o soubor jednoduchých pohybů očima, které fungují jako přirozená masáž očního orgánu. Cvičení zabere jen několik minut a díky nim se urychlí látková výměna v oku i jeho okolí.

● Zavřete oči na 2 minuty
● 10x se podívejte doprava a doleva
● 10x se podívejte nahoru a dolů
● 5x se podívejte do úhlopříčky zprava nahoru vlevo dolů
● 5x se podívejte do opačné úhlopříčky – tedy zleva nahoru doprava dolů
● 5x zakružte očima doprava
● 5x zakružte očima doleva
● 5x zaostřete střídavě do dálky a na blízko
● 10x zamrkejte a chvilku oči masírujte.

Pijte vodu

Člověk dokáže přežít týdny bez jídla, ale pouze 2-3 dny bez vody. Množství tekutin v lidském těle se v průběhu života mění. V dospělosti je to přibližně 53 % u mužů a 46 % u žen.Vůbec nejlepší je opravdu pít čistou vodu bez příchutě, případně pak neslazené čaje.

Za běžných podmínek lze denní potřebu tekutin vypočítat jednoduchým způsobem: 0, 5 litru na každých 15 kilogramů hmotnosti.

Spánek a poloha v jaké usínáte

Spánek na zádech, pokud máme dostatečně měkkou postel a správně vysoký polštář, je ta vůbec ta nejlepší poloha, s jakou můžeme večer ulehnout do postele. Při spánku na zádech je páteř v nejlepší možné pozici a spolu s hlavou a krkem zaujímají neutrální polohu, která je pro tělo přirozená.

Druhou nejlepší polohou je spaní na boku. Jde o nejčastější polohu, při níž se, pokud spíme na své levé straně, také eliminují problémy se žáhou. Horší už je to s páteří. Máme-li nohy natažené a spíme v přirozené poloze, jsme na tom podobně jako při spaní na zádech. Pokud se ale skrčíme do polohy plodu, páteř tím poškozujeme.

Nejhorší možnou polohou je spánek na břiše. Mezi její jedinou výhodu patří prakticky vzato pouze eliminace chrápání. Jinak je v této poloze vše špatně. Podle odborných studií spánek na břiše narušuje tvar páteře, přispívá k bolestem zad, krku a hlavy, tělo navíc zůstává celou noc v jedné poloze. Nutno dodat, že velmi nepřirozené.

Zuby se mají smát

Abychom měli jistotu, že svým úsměvem potěšíme lidi kolem sebe, je dobré na své zuby a péči o ně nezapomínat. Zdravé zuby sebou obvykle totiž přinášejí krásný úsměv s bílými zuby. A to je to, čeho chceme dosáhnout.

Zuby si čistěte minimálně dvakrát denně po dobu alespoň 2 minut a správně si vyberte zubní kartáček. V dosažení krásného úsměvu se pro vás největším nepřítelem může stát zubní plak. S tím si nejlépe poradí elektrické zubní kartáčky s kulatou hlavou. Kulatá kartáčková hlava potom obklopí každý zub ze všech stran, a tím odstraní až o 100 % více zubního plaku než manuální zubní kartáček.

Domácí práce místo fitka

Víte kolik kalorií můžete spálit při jednoduchých domácích pracech?

● Nošením nákupních tašek spálíte až 493 kalorií
● Mytím oken kolem 200 kalorií
● Žehlením kolem 150 kalorií
● Luxováním zhruba 210 kalorií
● Pletím zahrady až 400 kalorií
● Utíráním prachu zhruba 160 kalorií

Související příspěvky

Leave a Comment