Vodní hamaka – horká vana v přírodě

Hydro Hammock

Letošní léto jsem zasvětila objevování kouzla závěsných sítí. Vůbec jsem netušila, kolik variant, možností a využití při tomto putování naleznu. Nejdříve mne zaujala hamaka na krční páteř (Jak předejít bolestem krční páteře?), následně závěsná síť s moskytiérou (Hamaka s moskytiérou vám zpříjemní léto) a můj poslední objev je využití houpací sítě jako bazénu. Zní to zvláštně, tomu rozumím, také jsem nejdříve nechápala, jak si mám představit spojení houpací sítě a bazénu. Prostě si představte horkou vanu zavěšenou mezi stromy, ale místo vany je tam nepromokavá závěsná síť, což je poněkud praktičtější. Můžete si užít vanu uprostřed lesa, ve skalách i na verandě. 😊

Je to úplně jednoduché. Speciální závěsnou síť, která udrží i desítky litrů vody spolu se dvěma dospělými, zavěsíte kdekoli. Jen se ujistěte, že je zavěšena skutečně pevně a udrží i vodu, kterou do sítě načerpáte. Pak už jen stačí pohodlně se uvelebit v přenosné vaně a užít si klid a relaxaci.

A co mi úplně vzalo dech, byl přenosný ohřívač a pumpa. V ohřívači se voda ohřeje asi za 30-45 minut a pak ji pumpou transportujete do sítě a opravdu si dáte horkou vanu v přírodě. Pokud jdete na pořádnou túru, tak je takový večerní relax úplný ráj na zemi.

Aby toho nebylo málo, tak hamaku můžete využít i v zimě, díky speciálnímu povrchu, který je odolný v horkých i studených měsících. Takže se ze své „vany“ můžete kochat letní krajinou nebo zimní přírodou pokrytou sněhem a být stále uprostřed přírody. Jen ten výstup do zimní krajiny bude kapku drsnější.

Možná někdo namítnete, že máte bazén, a tudíž nic takového nepotřebujete. To je ale omyl. Díky speciálnímu dvojitému dnu, můžete do sítě načerpat vodu, a stane se z ní vodní postel. Voda zůstane bezpečně uzavřena ve spodní části sítě a lehnete si do sucha. Takže si lebedíte u bazénku ve své měkoučké houpací síti a necháváte se kolíbat vodou pod vámi.

Jednoznačně doporučuji vyzkoušet teď v létě. Stačí koupit samotnou síť a vodu si dočerpat z jakékoli vodní plochy, kterou potkáte. To zajistí osvěžující a netradiční letní koupel. Zaručeně.

Katka Volková

Související příspěvky

Leave a Comment