Eco-friendly plates – talíře budoucnosti

leaf republic plates

Zamysleli jste se někdy nad tím, co vše předcházelo vzniku talíře, ze kterého jíte doma večeři nebo klobásu u stánku? A co se s takovým talířem stane, až „doslouží“? Zřejmě se promění v bezejmenný odpad někde v hromadě dalších nepotřebných věcí.

Co kdyby to ale šlo jinak? Co kdyby měl každý talíř svou „trvanlivost“? Že je to k smíchu? Tak pozorně čtěte. Jedna německá firma nalezla inspiraci v asijské kultuře a zde je výsledek.

Tyto krásně zelené, ekologické talíře jsou celé vyrobeny z listů stromů pocházejících z Indie. Listy jsou sešité k sobě tak, aby byly dokonale nepropustné a po stlačení zůstávají stále zelené. Jsou vyráběny šetrnou metodou a vydrží přesně 28 dní. Lze z nich pohodlně jíst jakékoli jídlo, aniž by hrozilo obohacení pokrmu o syntetická aditiva, toxické látky nebo lepidlo. Řečeno moderní terminologií, jsou 100 % bio a rozložitelné. Šetří životní prostředí a jejich používáním se snižuje spotřeba plastů. Projekt pomáhá zachovat život a přírodu naší planety v plné síle a kráce.

A co vy? Dovedete si představit, že máte doma v kuchyni talíře, které mají datum spotřeby? Jak by to asi vypadalo? Možná to nebude dlouho trvat a skutečně je tam objevíte.

Katka Volková

Související příspěvky

Leave a Comment