Bezdrátový herní headset AOC GAMING GH401

Bezdrátový herní headset AOC GAMING GH401 hodnocení

Bezdrátový herní headset AOC GAMING GH401 nabízí hráčům větší svobodu pohybu během hraní, pohodlí a odnímatelný mikrofon. Není to úplná novinka, ale v cenové relaci kolem 1200 korun se jedná o celkem slušný produkt.

Bezdrátový herní headset AOC GAMING GH401 shoraHeadset používá bezdrátovou technologii 2,4 GHz, která dosahuje do vzdálenosti asi 10 metrů. Když bezdrátové připojení nepotřebujete, nebo prostě jen nechcete, můžete jej připojit pomocí 3,5mm stereofonního konektoru. Kabel je dlouhý 2 metry a univerzálním audio konektorem vám umožňuje připojit se nejenom k jakékoli konzoli nebo počítači, ale také k telefonu, pokud byste chtěli hrát hry nebo poslouchat hudbu na cestách.

Sluchátka AOC GAMING GH401 jsou vybavena 50mm měniči z umělé kůže s polstrováním z paměťové pěny, které zajišťují pohodlné nošení, a nebudou tlačit ani při hraní po dobu několika hodin. Mají posuvný hlavový most s kovovou výztuhou.

AOC GAMING logoVestavěná baterie dokáže poskytovat zvuk po dobu 17 hodin při poloviční hlasitosti a lze ji nabíjet pomocí USB-C.

Odnímatelný mikrofon má funkci potlačení zvuku v pozadí. Mikrofon je všesměrový, což znamená, že zachytává zvukové vlny z jakéhokoli směru, takže vás bude vždy slyšet. Citlivost a frekvenční rozsah jsou nastaveny tak, aby byl zaznamenáván pouze váš hlas s maximální čistotou a ignorován jakýkoli hluk v pozadí.

Integrované ovládací prvky nabízejí snadný přístup k tlačítkům ztlumení a hlasitosti.

Bezdrátový herní headset AOC GAMING GH401Pásmo 2,4 GHz umožňuje snadné propojení zařízení s počítačem nebo konzolí PlayStation. Pokud se baterie vybije, můžete sluchátka rychle připojit pomocí kabelu díky univerzálnímu 3,5mm sluchátkovému konektoru, který lze použít i pro telefon nebo konzoli Xbox.

Hodnocení

Herní headset AOC GAMING GH401 má celkem pěkný design a materiál je příjemný na dotyk. Co se týká nastavení hlavového mostu, tak nebyl problém i s velkou hlavou. Připojení k počítači jsme zvládli za pár sekund, vše automaticky, bez problémů. Ovládání je přístupné a funguje. Nabíjení je rychlé a sluchátka se dají vypnout, takže je nemusíte pokaždé vybít “do mrtva”. Zvuk je čistý i s nejvyšší hlasitostí. Největším mínusem je mikrofon, který jsme nejprve nemohli sundat. Je na měkkém kabelu a při používání si “dělá, co chce”, nejde nastavit do jedné polohy, ve které vydrží. Mínusem u designu jsou dráty z hlavového mostu do měničů. Celkově v poměru cena-výkon lepší průměr, pro běžného uživatele dostačující, pro profíky to asi není.

Autor: Radek Vyškovský

Související příspěvky

Leave a Comment