Tablet s displejem, který vypadá jako papír

TCL NXTPAPER 10s WiFi

Společnost TCL uvedla na český trh unikátní tablet TCL NXTPAPER 10s WiFi, který se od běžných tabletů liší speciální technologií použitého displeje. Můžete na něj psát jako na papír nebo z něj číst jako z knihy. Spojuje v sobě výhody elektronické čtečky a moderního tabletu s Androidem.

Je vybaven 10,1″ Full HD displejem, který je matný a vyznačuje se nejvyšší možnou úrovní ochrany očí před škodlivým modrým světlem, garantovanou TÜV certifikací. O výkon se stará osmijádrový procesor v kombinaci se 4 GB operační paměti, data lze ukládat do interního 64GB úložiště. Až několikadenní výdrž garantuje baterie o kapacitě 8000 mAh. Součástí balení je pasivní pero T-Pen pro snadné pořizování zápisků nebo skicování. Novinka se v ČR prodává v barevných provedeních Ethereal Sky a Dark Gray za 6390 Kč včetně DPH.

Tablet TCL NXTPAPER 10s byl představen na letošním veletrhu spotřební elektroniky CES 2022 v Las Vegas, kde získal ocenění Eye Protection Innovation Award of The Year. Unikátnost displeje spočívá v tom, že svým vzhledem připomíná běžný papír. Využívá celkem 10 vrstev ochrany tak, aby zachoval přirozenost barev. Zároveň eliminuje vyzařování škodlivého modrého světla o více než 50 %, což potvrzuje i TÜV certifikace. Předností zobrazovače je i skvělá viditelnost z ostrých úhlů díky antireflexní úpravě. Technologie TCL NXTPAPER Zatímco běžné LCD obrazovky mají pouze softwarovou ochranu očí, displej TCL NXTPAPER 10s nabízí ochranu zraku na úrovni hardwaru i softwaru. Jeho displej s deseti vrstvami rozptylu zachovává přirozené barvy bez žloutnutí, přičemž ve srovnání s tradičními LCD obrazovkami snižuje úroveň modrého světla o více než 50 %, a přitom věrně zachovává barvy. Inovativní displej podobný papíru využívá antireflexní úpravu, díky čemuž se nijak neleskne a přináší proto výhodu pohodlného prohlížení z jakéhokoli úhlu i na přímém světle. To je ideální nejen při čtení a psaní, ale třeba i během sledování filmů a videí.

Tablet TCL NXTPAPER 10s nabízí nástroje, které vám umožní realizovat vaše tvůrčí nápady. Jeho displej evokuje pocit práce s klasickým papírem a tužkou. Díky pasivnímu peru T-Pen můžete tablet pohodlně využívat třeba jako papírový zápisník. Pero má nízkou latenci a přináší přirozený pocit z tahu rukou i plynulost pohybu pera na papíře. Nadstandardní jsou i funkce tabletu pro ochranu zraku. Displej proto nabízí hned tři různé režimy zobrazení – čtecí režim, režim pro komfort očí a tmavý režim. Tablet dokáže monitorovat čas strávený u obrazovky i okolní osvětlení. Novinka je vhodná i pro děti – vedle ochrany zraku obsahuje i speciální platformu TCL Kids zahrnující

kolem 5000 aplikací pro výuku a zábavu dětí. Součástí platformy jsou i funkce rodičovské kontroly, možnost časově omezit používání zařízení nebo zdravotní doporučení pro správné držení těla při používání tabletu. Zařízení má certifikaci Android Enterprise Recommended pro použití ve firemním segmentu nebo vzdělávacích institucích.

TZ

Související příspěvky

Leave a Comment