Multimediální notebook X-Diablo Wings i7

X-DIABLO Wings i7 Intel ATC

Tak jsme se dočkali a jeden z úplně prvních kousků notebooků značky X-Diablo, za kterým stojí společnost AT Computers, se nám dostal do redakce AVERIA TECHLABu. Je to multimediální ďábel s Full HD displejem a integrovanou grafikou Intel.

X-DIABLO EXTREME NTBSrdcem tohoto výkonného multimediálního stroje je procesor Intel Core i7-1165G7 s integrovanou 8 GB grafikou Intel Iris Xe Graphics. Co se výkonu týká, při práci nebo sledování filmů, vše běží svižně a bez problémů. Také start operačního systému nás mile překvapil a Windows 11 Pro naběhnou v řádu několika sekund.

ATComputersDalší překvapení nás čekalo, když jsme se rozhodli, jak je u nás dobrým zvykem, stroj trochu potrápit. To, co bylo dříve skoro nemožné – zapařit na laptopu s integrovanou grafikou nějakou onlinovku – se nám podařilo. Hry typu Hearthstone dáte bez omezení, u RPGéček budete muset trochu ubrat z vašich nároků a snížit FPS, případně rozlišení. Ale, světe div se, jde to.

Displej má Full HD rozlišení s minimalistickými rámečky a barvy zobrazuje velmi věrohodně.

Úložiště jistí rychlý 1TB SSD Samsung 980. Operační paměti je také dostatek, konkrétně 16GB Dual-Channel LPDDR4x-4266MHz.

O tom, že se jedná o notebook nastupující generace svědčí nejenom použitý operační systém, ale také chybějící nesmrtelný Intel logosíťový port RJ45. Na to, že nový notebook už většinou nemá CD mechaniku jsme si již asi všichni zvykli a teď si budeme pravděpodobně zvykat na to, že všechno připojíme přes jeden port, USB-C. O konektivitu se zde dobře stará Intel Wi-Fi 6 AX201 160MHz s maximální rychlostí 2.4Gbps, takže omezeni budete pravděpodobně pouze rychlostí od vašeho poskytovatele internetu. Pokud jste přesto příznivci kabelů, dá se použít redukce RJ45/USB-C. Zkoušeli jsme a jde to bez problémů.

X-DIABLO EXTREME NTBK dalšímu vybavení tohoto X-Diablo Wings i7 kousku patří Intel TGL AVStream kamera, Bluetooth nebo velmi dobře znějící reproduktory.

Protože je u všech komponent kladen důraz na minimální spotřebu energie a grafika je integrovaná, baterie má opravdu výdrž.

x-diablo logoCo se týká nabíjení, to probíhá skrze USB-C port, takže si můžete vybrat, jestli připojíte kabel na pravé nebo levé straně notebooku, je to totiž jedno. Další konektory, které tu najdete jsou 2 USB 3.1 s rychlostí 10 Gb/s, HDMI a 3,5mm audiojack.

Závěrem lze říci, že se jedná o velmi výkonný multimediální pracovní nástroj s věrohodným Full HD zobrazením, dostatečnou pamětí a s velmi dlouhou výdrží baterie. S cenovkou někde kolem 40 tisíc korun určitě stojí za zvážení. My v AVERIA TECHLABu hodnotíme 4 z 5.

X-DIABLO EXTREME NTB

@RadekVyskovsky

Související příspěvky

Leave a Comment