OPPO A16s nabídne vysoký výkon a dlouhou výdrž za velmi dostupnou cenu

OPPO A16s

Společnost OPPO uvádí na český trh nový smartphone OPPO A16s, který nabízí vysoký výkon v elegantním balení. Velký 6,52palcový displej Eye Comfort smartphonu OPPO A16s zajišťuje pohodlné sledování oblíbené zábavy, zatímco baterie s kapacitou 5 000 mAh z něj dělá zařízení, na které se jeho majitelé mohou spolehnout, ať už surfují na internetu nebo pomocí jeho trojitého fotoaparátu fotí.

Úkolem smartphonů OPPO řady A je proměnit technologie na zábavu a jsou určené pro ty, kdo tráví hodně času na cestách, aby mohli zůstat v kontaktu s přáteli, rodinou nebo třeba s kolegy.

Design, displej a fotoaparát

Kromě 3D efektu na zadní straně smartphonu OPPO A16s stojí za pozornost také jeho nízká hmotnost, která činí pouhých 190 g. Zároveň má kompaktní provedení s délkou 163,8 mm a tloušťkou 8,4 mm. OPPO A16s navíc dává designu i praktický přínos, takže jeho kryt z vysoce tepelně vodivého hliníku s laserovým gravírováním nejen skvěle vypadá, ale také výborně odvádí teplo. Kovový lesk dodává telefonu i vakuově pokovený ozdobný rámeček. Třívrstvý proces nástřiku rámu telefonu imituje stříbrný povlak a zaoblená konstrukce mu dodává větší odolnost.

Telefon OPPO A16s je na našem trhu k dispozici ve dvou barvách. Varianta Crystal Black zaujme odlesky v modrém odstínu. Verze Pearl Blue vyniká kovovým perleťovým leskem a má zároveň matnou povrchovou úpravu AG frost, která zabraňuje ulpívání otisků prstů a zajišťuje vždy čistý vzhled telefonu.

OPPO A16s je vybavený 6,52palcovým displejem s technologií Eye Care, který díky vysokému rozlišení a jasu také poskytuje vynikající obraz. V mimořádně tmavém prostředí může jas obrazovky klesnout na úroveň pouhých 2 nitů, což znamená další zásadní úsporu energie a prodloužení výdrže telefonu. Řízení podsvícení displeje navíc využívá technologii umělé inteligence, která si nastuduje zvyky majitele telefonu, aby v každém okamžiku poskytovala přizpůsobené inteligentní podsvícení.

O fotky se u OPPO A16s stará sestava trojitého fotoaparátu, tvořená 13Mpx hlavním snímačem, 2Mpx snímačem hloubky (pro bokeh efekt) a 2Mpx makrosnímačem. Fotoaparát dokáže rozostřit pozadí a pořídit efektní portréty, stejně jako z velmi blízké vzdálenosti zřetelně zachytit objekty, u kterých se chceme soustředit na detaily. Sytost barev a jas snímků lze upravovat ručně, ale k dispozici je také 15 filtrů – jako například Teplo, Mlha, Země, Cestování, Jídlo, Film a Podzim – pro rychlou úpravu fotek.

Přední fotoaparát s rozlišením 8 Mpx umožňuje pořizovat selfie snímky s pomocí funkce AI Beautification, která individuálně zkrášluje portréty vyhlazením odstínů pleti a odstraněním různých nedokonalostí. Tato funkce dokáže vylepšit a přizpůsobit vzhled fotografovaných osob na základě světla a tónů pleti, aby každý vypadal co nejlépe, ale vždy přirozeně.

Baterie a paměť

Baterie smartphonu OPPO A16s s kapacitou 5000 mAh zajišťuje dostatek energie i na dlouhých cestách a při dojíždění. Při 100% nabití baterie lze telefonovat až 34 hodin, nebo 18 hodin přehrávat videa na YouTube. Další výhodou velké kapacity baterie je i nutnost méně častého nabíjení, a tedy i dosažení její delší životnosti. OPPO A16s musí odolat náporu nabitého programu svých majitelů, a proto předchází nemilým překvapením spojeným s baterií řadou ochranných prvků včetně ochrany proti přebití a vybití, ochrany proti zkratu a nadproudu a konstrukce ochrany nabíjení, které chrání bezpečnost uživatelů při nabíjení.

Funkce Super Nighttime Standby poskytuje 8 hodin nočního pohotovostního režimu, přičemž spotřebuje pouze 1,21 % energie, jelikož efektivně snižuje spotřebu baterie, když je telefon v noci nečinný. Když úroveň nabití baterie klesne pod 5 %, poskytne super-úsporný režim možnost telefonovat ještě dalších 1,84 hodiny. Funkce optimalizovaného nočního dobíjení pracuje na základě spánkového režimu majitele telefonu, který nabije nejprve na 80 %, aby baterii plně dobil až těsně před jeho probuzením. Funkce Smart Temperature Control sleduje prostřednictvím čidla teplotu zadního krytu telefonu během nabíjení a při příliš vysoké teplotě sníží nabíjecí proud. V případě kontaktu s vodou nebo jinou kapalinou se zkrat zmírní automatickým odpojením napájení při zjištění prudkého nárůstu teploty.

Smartphone OPPO A16s je vybavený 4 GB operační paměti a 64GB úložištěm na fotky, videa, hudbu a ostatní data. Prostřednictvím paměťové karty lze rozšířit úložný prostor až o 256 GB. OPPO A16s podporuje také funkci Dual Sim a Dual Standby, takže lze snadno přepínat mezi telefonními čísly. Funkce Idle Time Optimizer automaticky analyzuje telefon a vyčistí jej od zbytečných souborů, zatímco jeho majitel spí, aby druhý den ráno telefon opět bez problémů fungoval. Podpora dvoukanálové akcelerace, umožňuje plynule a bez přerušení přepínat mezi mobilní sítí a Wi-Fi. Celé zařízení zůstává chladné díky pěti teplotním čidlům strategicky rozmístěným po celém povrchu telefonu.

ColorOS 11.1

Operační systém ColorOS 11.1 přichází s funkcemi vytvořenými pro flexibilitu a intuitivní ovládání smartphonu. Například funkce FlexDrop umožňuje otevírat aplikace buď na celé obrazovce, nebo v plovoucích oknech. Díky tomu je možné snadno přepínat mezi různými úkoly a aplikacemi, takže lze například odeslat naléhavou zprávu, aniž by bylo nutné přerušit hraní hry. OPPO A16s je vybavený také funkcí Google Lens OCR, která při pořizování fotografií rozpoznává text, takže jej lze přeložit nebo použít při vyhledávání. Funkce Nearby Share umožňuje sdílet data i s telefony dalších výrobců, které mají integrovanou funkci Google Nearby. Nevyužívá žádná mobilní data, takže lze snadno sdílet libovolné množství videí, obrázků i dalších souborů.

Při hraní her je s funkcí Game Assistant možné přijímat zprávy prostřednictvím oznámení Bullet Notifications. OPPO A16s umí také pomocí funkce App Lock uzamknout vybrané aplikace. Soukromý trezor může navíc uchovávat fotografie, videa, dokumenty a další citlivé informace uživatelů. Výkon smartphonu je neustále optimalizovaný funkcí System Booster, která běží na pozadí. Oproti svým předchozím generacím snižuje možnost zasekávání softwaru o 18 %.

V telefonu je celkem implementováno více než deset optimalizačních funkcí, které na pozadí zlepšují jeho výkon. Mezi tyto funkce patří UI First 3.0 a AI Startup Optimizer, které zefektivňují animace aplikací, Background Freezing a Dex2oat 3.0 efektivně přidělují prostředky procesům na pozadí a Athena 3.0 zase čistí paměť pro zlepšení celkového výkonu.

Odolnost telefonu OPPO A16s potvrzují certifikace voděodolnosti dle IPX4 i další precizní testy kvality. Jde například o testování pádu, vodotěsnosti, účinků radiace, klimatu atd. Smartphone prošel také více než 50 kontrolami výrobního procesu, více než 130 velmi přísnými testy spolehlivosti a více než 320 experimentálními testy.

Dostupnost a cena

OPPO A16s je v ČR k dispozici od 20. září a bude se prodávat ve dvou barvách – Crystal Black a Pearl Blue za 4 399 Kč u operátorů T-Mobile a Vodafone.

TZ

@RadekVyskovsky

Související příspěvky

Leave a Comment