Rozšiřte svou Wi-Fi síť po elektrickém vedení

Mercusys MP510 KIT

Výrobce síťových zařízení Mercusys uvedl na trh sadu AV1000 Gigabit Powerline adaptérů Mercusys MP510 KIT, která dokáže domácnost nebo kancelář zbavit míst bez pokrytí bezdrátovou Wi-Fi sítí. Novinka přenáší signál i přes stěny a instaluje se formou Plug and Play, tedy bez složité konfigurace a kabeláže. Prostě ji strčte do zásuvky.

Wi-Fi je všude tam, kde je zásuvka Powerline adaptéry MP510 KIT přenášejí data po stávajících kabelech elektrické instalace, a to všude tam, kde se nachází zásuvka. Jeden z adaptérů stačí zapojit do elektrické zásuvky v blízkosti routeru či modemu, ten druhý potom do míst, kam se chystáte rozšířit síť. Stačí, když se obě zásuvky nacházejí ve stejném okruhu, a dosah při přenosu dat může činit až 300 metrů. Rychlost vytvořené Wi-Fi na „druhém konci“ pak dosahuje až 300 Mbit/s a pro instalaci nejsou třeba žádné dodatečné kabely ani vrtání.

Gigabitový port pro stabilní připojení po drátu Součástí jednotky umisťované do prostoru rozšíření sítě je také integrovaný gigabitový ethernetový port s pokročilou technologií HomePlug AV a ultra rychlými přenosovými rychlostmi až do 1 000 Mbit/s, což znamená, že libovolnou elektrickou zásuvku ve své domácnosti můžete učinit zdrojem kvalitní kabelové sítě pro připojení koncových zařízení. K těm mohou patřit třeba stolní počítače, herní konzole nebo smart TV, u kterých nechcete nebo nemůžete využít bezdrátové připojení přes Wi-Fi.

Snadné nastavení „plug and play“ Obě jednotky powerline adaptérů Mercusys MP510 KIT jsou už dopředu výrobcem nakonfigurovány tak, aby spolu navzájem komunikovaly bez nutnosti jakéhokoliv nastavování. Stačí jednu z jednotek připojit k routeru a do elektrické sítě a následně do zásuvky zapojte i tu druhou. Sada automaticky převezme veškerá nastavení sítě od routeru poté, co na routeru stisknete tlačítku WPS a na jednotce MP510 KIT tlačítko pro klonování sítě Wi-Fi. Veškeré případné změny nastavení sítě – třeba SSID nebo hesla – jsou pak automaticky přeneseny i na powerline adaptéry.

Pokud vám nebude stačit jedna sada k pokrytí celé domácnosti, můžete ji rozšířit libovolným počtem dalších jednotek. Díky tomu můžete Wi-Fi síť rozšířit i do dalších místností či pater.

TZ

@RadekVyskovsky

Související příspěvky

Leave a Comment