Jak na cvičení doma?

home workout KANKRY

Prvním krokem k tomu, abyste se dostali ke cvičení doma, je motivace. Motivovat Vás může cokoliv, ať už je to blížící se léto, modelingová kariéra nebo zvýšení sebelásky. Hodně podnětů k motivaci se dá najít na internetu. Jsou to například povzbuzující citáty, fotky Vaší vysněné postavy nebo inspirativní videa. K motivaci patří i výsledky. Na úplném začátku si můžete pořídit fotky své postavy a po určité době cvičení nafoťte nové. Uvidíte změny, a to je přece to, o co nám jde.

Další důležitý krok je organizace. Naplánujte si kolikrát týdně byste chtěli cvičit a určete si přesný den i hodinu. Z vlastní zkušenosti vím, že pokud si toto neurčíte, budete cvičení stále odkládat, a nakonec z toho nebude nic. Můžete si nastavit upozornění do telefonu nebo pokud Vám vyhovuje psací forma, tak diář také postačí.

Co budete potřebovat? Na začátek Vám bude stačit pouze podložka. Pokud jste začátečníci, je dobré cvičit jen s vlastní vahou, aby si svaly zvykly na zátěž a časem můžete postupně navyšovat závaží. Je opravdu důležité ze začátku postupovat pomalu, abyste si nepřihodili nějaký úraz. Před i po cvičení je třeba se protáhnout, a i svaly zahřát. Tím také předcházíte zranění.

Jak a co mám cvičit? Jakou část těla chcete zpevnit, zhubnout nebo naopak nabrat je pouze na Vás. Na YouTube je hodně workoutových videí, kterými se můžete inspirovat. Je ale normální, že ze začátku nezvládnete celé video. Myslete na to, že většina lidí, co taková videa točí, jsou profesionální trenéři a mají už nějakou kondici. Ale je spousty videí pro začátečníky nebo mírně pokročilé. Napíšu Vám sem pár jmen trenérů, co postují videa s workouty pro inspiraci:

Myslete na to, že nic se nemá přehánět. Dávejte si pozor abyste jedli vyváženě. Holky si často myslí, že pokud budou jíst méně, než by měli, půjde váha rychleji dolů. Ano, půjde, ale můžete si tím hodně ublížit. Velký vydej energie, a naopak malý přísun jídla, může vést k anorexii. Berte cvičení s rozumem a cvičte přiměřeně ke svým možnostem.

Ještě Vám se vložím odkazy na různé wokouty i na jiných sociálních sítích, než je YouTube.

https://www.tiktok.com/@mariasteixeira_

https://www.instagram.com/madfit.ig/

S láskou Teri

obrázek: rehabilitace-sport.cz

Související příspěvky

Leave a Comment