Aby vyprané oblečení vypadalo dobře

waveactive_ambient_closet

Máme pro vás tři tipy odborníka, co udělat pro to, aby některé oblíbené kousky z vašeho šatníku rychle neztratily svoji krásu.

  • Perte „na 30“. Každé praní při vysoké teplotě představuje pro textilie zátěž; trpí barvy a mění se i charakter vlákna. Když budete prát při třiceti stupních, prádlo vám vydrží déle pěkné. Stačí si vybrat prací prášek, gel nebo kapsle, které umožňují účinně odstranit nečistoty i s nižší teplotou vodní lázně. Prádlo bude stejně dobře vyprané – a vydrží vám déle. A ještě ušetříte, protože pračka spotřebuje nejvíce energie právě na ohřev vody.
  • Skvrny od jídla, trávy, bláta nebo potu jsou nepříjemné. Odolejte nutkání odstranit je tak, že zvýšíte dávku pracího prostředku. Tím, že překročíte doporučené dávkování, účinnost praní nezvýšíte, ale právě naopak! Navíc rozhodně neprospějete své pokožce ani přírodě. Pro boj se skvrnami je skvělá ionizační funkce praček.
  • Využívejte parní funkce, které mají moderní pračky. Zbavíte se tak nejen bakterií a dalších nežádoucích mikroorganismů, ale i alergenů a pachů. Vytvořená pára sice dosahuje vysokých teplot, které stačí na efektivní odstranění škodlivých látek, textilie se však nenamočí do horké vody jako při vysokoteplotním programu. Přitom pára zajistí stejný výsledek, ale bez vedlejších nechtěných účinků, jako je například sražené oblečení. Prádlo bude navíc příjemně hebké, bez statické elektřiny a s minimem záhybů. A párou jde osvěžit a vyrovnat i čisté oblečení, které třeba dlouho leželo ve skříni.

Související příspěvky

Leave a Comment