Boty nebo ručně foukané sklenice od designérů

Nová česká značka obuvi, za kterou stojí dvojice Jan Kloss a Darina Zavadilová, uvádí první várku modelů bot, které jsou něco mezi elegantní mokasínou a barevnou teniskou. Značka by chtěla uspět na domácí i evropské půdě, spustila e-shop a otevře kamenný obchod v centru Prahy. Netají se však zahraničními ambicemi, které míří až do Japonska. Vedle bot mají majitelé v plánu vyrábět také produkty, které navrhnou čeští designéři.

Ve svém designu odkazují svým měkkým a poddajným svrškem ke klasické, staletími osvědčené konstrukci mokasíny a kombinují ho s dynamickou teniskovou podešví. První várka několika modelů uvádí elegantní hnědou, výraznou hořčičně žlutou i elektrizující SkleniceBlog7modrou. Ovšem nejvýraznější je model 90s, připomínající estetiku outdoorové módy devadesátek, která se opět vrací.

Chystá se ale i kolekce doprovodných produktů, které navrhnou čeští designéři. Prvním z nich jsou ručně foukané sklenice od designéra Jakuba Pollága, které se vyrábí v Kamenickém Šenově v severních Čechách, regionu s mnohaletou tradicí sklářského průmyslu.

Související příspěvky

Leave a Comment