Jak naučit děti jíst zdravé jídlo

Foto zdravé jidlo

Děti často nechtějí jíst zdravá jídla. Zkuste na ně vyzrát pomocí tří jednoduchých triků a vaše děti budou mít tyhle pochoutky rády, protože je naučíte jíst zdravě hrou.

Zkuste udělat zdravá jídla malým dětem zajímavější – vytvořte třeba pomocí zeleniny vtipný obrázek, a máte téměř jistě vyhráno. Místo okoukaného rohlíku s taveným sýrem ráno připravte dokřupava opečený celozrnný chléb s plátkem sýra a zeleninou. Zatímco se krajíček bude opékat v topinkovači, připravte si zeleninu, a během pár minut je hotovo! Nový den vám všem začne úplně jinak.

Ano, vaše děti by měly jíst zdravá a nutričně vyvážená jídla každý den. Jestli nemají rády některou zeleninu, najděte způsob, jak ji přimíchat k jiným oblíbeným pokrmům. Milují bramborovou kaši? Ale celer už ne? Zkuste ji příště připravit s trochou celeru, který povaříte spolu s bramborami. Kaše chutná skvěle, a o celeru nebude nikdo ani vědět!

Když chcete, aby jedl váš potomek zdravě, nezbyde, než abyste zdravě jedli i vy sami. A taky je dobré neusnadňovat dětem konzumaci sladkých, slaných a mastných pamlsků bez výživové hodnoty. Zákazy totiž moc nezmohou. Pokud dítě ví, že ve skříni najde čokoládu nebo chipsy a v mrazáku zmrzlinu, těžko odolá. Připravte raději do misky k televizi oříšky a sušené plody a na jídelní linku postavte talíř s jablky nebo banány. Abyste nemuseli pamlsky zakazovat, jednoduše je přestaňte kupovat.

Související příspěvky

Leave a Comment