Multifunkční mikrovlnné trouby

MWP 3391 SX_detail (5)

Multifunkční mikrovlnné trouby jsou skvělým pomocníkem. Dovedou totiž třeba i péct jako klasická horkovzdušná trouba, grilovat, vařit v páře nebo zapékat či smažit do křupava s minimem tuku.

Výkonný ventilátor s kruhovým topným tělesem v zadní části mikrovlnné trouby, dokonale nahradí horkovzdušné pečení v klasické troubě. V multifunkční mikrovlnné troubě se tak dokonale upečou všechna tradiční jídla – od kynutých koláčů přes kuřátko až po sváteční pečeni. Výhodou je i kombinace horkého vzduchu s mikrovlnami – mikrovlny prohřívají pokrm zevnitř, zatímco horký vzduch jej opéká zvenku. Maso zůstává šťavnaté, ale má krásně křupavou kůrčičku. A všechno zvládnete mnohem rychleji – kombinace mikrovln s horkým vzduchem totiž výrazně zkrátí čas přípravy. Zapékání dokřupava spolehlivě vykouzlíte pomocí patentované funkce Crisp, v kombinaci se speciálním stejnojmenným talířem, výkonným grilem a prostorovou distribucí mikrovln.

Ty nejvybavenější modely nabízejí i patentovanou funkci CrispFry. Jde o unikátní způsob smažení s minimem tuku nebo zcela bez oleje, podobně, jako to dovedou třeba horkovzdušné fritézy. Funkce CrispFry kombinuje horkovzdušné pečení s již zmíněným speciálním zapékacím talířem Crisp. Nabízí až 18 různých kombinací pečení. Hodí se nejen pro čerstvé potraviny, ale bez obav můžete použít i mražené potraviny, jako například mořské plody, masové kuličky, hranolky nebo rybí prsty apod.

Funkce Vaření v páře s technologií 6. SMYSL je ideální pro přípravu zeleniny, ryb, rýže a těstovin ve speciální parní nádobě. Funguje ve dvou krocích: nejprve rychle přivede vodu do bodu varu a pak následně udržuje teplotu vody tak, aby se tvořila aktivní pára po celou dobu nastavené délky vaření. Trouba sama přidává správné množství páry ve správný čas.

Nepochybně užitečná je funkce pro šetrné rozmrazení s ohřevem, které v mžiku vykouzlí jídlo tak svěží, jako byste je právě uvařili. Díky senzorové technologii celý proces proběhne tak, že si potraviny zachovají i původní strukturu, vzhled a chuť. K dispozici je i speciální program pro rozmrazování a rozpékání pečiva (podle konkrétního výrobku).

Související příspěvky

Leave a Comment