Nová elektronická stavebnice

BoffinMagnetic_komponenty

Nová česká elektronická stavebnice je vhodná pro “konstruktéry” každého věku, kteří již se základní sadou mohou sestavovat projekty od jednoduché LED žárovky přes autíčko na dálkové ovládání až po plně funkční Gameboy. Zábavná metoda hry navíc přibližuje základy elektroniky a je ideální pomůckou k rozvoji technického myšlení dítěte a jeho chápání okolního světa.

Rozšiřuje funkce stavebnice i počet sestavitelných projektů a přináší také vyspělejší designové provedení. Mezi hlavní přednosti nové stavebnice patří ryze česká výroba všech součástek včetně kompletního balení. Stavebnice je vyráběna v pražské dílně technologického startupu 3Dsimo, úspěšného na poli 3D per a kompaktních multitoolů, který značku letos zahrnul do svého portfolia.

Stavebnice je sestavena z magnetické podložky, založené na unikátní technologii spojující magnetismus a vodivou plochu. Na podložku se staví jednotlivé komponenty stavebnice – vodivá propojení, kondenzátory, přepínače, vypínače, tlačítka či rezistory a mnohé další. Každé balení obsahuje také malý všestranný počítač a LCD displej. Z těchto základních součástek je možné sestavit přes 200 různých projektů a fantazii se meze určitě nekladou.

Ze základní sady lze doma snadno postavit například MP3 přehrávač, LED svítidlo reagující na světelný komfort v místnosti, teploměr nebo Gameboy. Hru s elektromagnetickou stavebnicí si tak užijí děti každého věku, ale také dospělí. Rodiče jistě ocení možnost odtrhnout své potomky od všudypřítomných obrazovek hrou, která bude bavit všechny generace.06

K inspiraci stavitelům slouží přiložený návod popisující dvě stovky různých projektů, ale mnohé další podněty se nabízí také na internetových stránkách nebo na sociálních sítích.

Do prodeje přes všechny hlavní internetové obchody stavebnice vstupuje 23. listopadu.

Související příspěvky

Leave a Comment