Pomocníci do kuchyně v retro stylu a jako bonus recept na makronky

Retro kolekce malých domácích spotřebičů, přinese vedle jedinečného vintage designu, i vyspělé funkce. Užijte si svoje retro s novou ucelenou kolekcí kuchyňského robotu, ručního mixéru, blenderu, rychlovarné konvice a toustovače.

Kuchyňský robot MMC1000RLBK v retro designu, s výkonem motoru 1000 W a sedmi rychlostmi je nejen krásný, ale i výkonný a všestranný. Má planetární systém míchání, kdy se míchací zařízení otáčí kolem své osy, zatímco se mixovací hlava otáčí v opačném směru. Tento skvělý vynález zajistí, že se všechny složky dokonale a rovnoměrně propojí a provzdušní, a těsto nebo směs tak budou pružné a nadýchané.

Mixovací nádoba z nerezové oceli o objemu 4,5 l, dodává zařízení moderní a elegantní vzhled a prodlužuje jeho životnost. Průhledné víko usnadňuje kontrolu nad celým procesem, zabraňuje rozstříkávání obsahu a umožňuje plynule přidávat přísady. Nádobu jde mýt v myčce nádobí.

Robot je dodáván s hákem na těsto, šlehací metlou, plochou a flexi metlou. Můžete dokoupit i další příslušenství: třeba nástavec na čtyři druhy cukroví, nástavce na těstoviny, lisování šťáv, mletí masa, výrobu domácích klobásek, disky pro krájení a strouhání ad.

Cena robotu v černé barvě je 6 990 Kč a v barvě šampaň je 6 499 Kč.

Aby byla vaše retro sbírka kompletní, pořiďte si i stolní blender (1499 Kč), tyčový mixér a šlehač s nádobou (999 Kč), rychlovarnou konvici (1299 Kč) a topinkovač (1499 Kč). Všechny spotřebiče můžete mít jak v černé, tak v barvě šampaň.

Recept na makronky

n042_macarons_finalBudete potřebovat:

  •  50 g cukru
  •  1 lžíce kakaového prášku
  •  50 g vaječných bílků (bílek ze dvou menších vajec)
  •  60 g loupaných jemně mletých mandlí
  •  100 g cukrářského cukru
  •  50 ml smetany
  •  100 g hořké čokolády

Jak makronky připravíte?
Šlehejte v robotu pomocí šlehací metly bílky, do nichž budete postupně pomalu přidávat cukr krystal, až vznikne pevný sníh. Opatrně do něj zapracuje prosáté mandle, kakao a cukr.

Naplňte směsí cukrářský sáček a nastříkejte na plech, vyložený pečicím papírem, malá kolečka. Nechte je důkladně zaschnout, až přestanou lepit – trvá to 30-60 minut. Pečte přibližně 10-12 minut při teplotě 150 °C, dokud se nevytvoří typický tvar. Přeneste plech na mřížku, aby makronky zcela vychladly.

Připravte si náplň: ohřejte smetanu ke šlehání, nalámejte čokoládu na kousky a přidejte ji do smetany. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Směs pak nechejte v ledničce vychladnout. Nakonec krém naneste pomocí cukrářského sáčku na spodní stranu makronek, přiklopte po dvou k sobě a lehce stiskněte. Nechte je v chladničce odpočinout asi 12 hodin.

Související příspěvky

Leave a Comment