Reproduktory k vašemu notebooku

BOSE/Onyx

Notebooky mají reproduktory integrované a kvalita jejich zvuku bývá oproti samostatně stojícím reproduktorům nízká. Pro uživatele, kteří rádi poslouchají hudbu nebo sledují na počítači filmy, jsou řešením externí reproduktory. Některé z nich nabízí vysoký výkon i velmi kvalitní zvuk a mohou plnit také úlohu působivého ozvučení při sledování filmů na velké obrazovce připojeného monitoru či televizoru.

Aktivní reproduktory (s vestavěným zesilovačem) určené primárně pro připojení k počítači se v zásadě dělí na systémy 2.0, tedy dva samostatné stereo reproduktory a 2.1, které doplňuje samostatný subwoofer určený pro reprodukci basů. Zásadním hlediskem při výběru je z pohledu většiny uživatelů kvalita zvuku. Na trhu jsou produkty tradičních značek vyrábějících počítačové příslušenství, a také reproduktory špičkových audio výrobců.

Companion 2 III jsou vybaveny basreflexovým portem a pokročilým elektronickým obvodem TrueSpace, který vytváří hutný prostorový zvuk a uživateli dává dojem poslechu mnohem větší reproduktorové sestavy. Dva kabelové vstupy umožňují připojit současně počítač a zároveň smartphone nebo MP3 přehrávač. Pro privátní tichý poslech je na čelní straně k dispozici výstup na sluchátka.

Companion 20 využívá speciální technologie použité v produktech určených pro domácí poslech hudby. Jednou z nich je například Wave Guide, prodloužený zvukovod zdůrazňující oproti běžnému basreflexu hluboké tóny mnohem intenzivněji. Reproduktory jsou osazeny dvěma měniči o průměru 70 mm a využívají technologii TrueSpace použitou i u nižšího modelu. Zvukový vstup i výstup na sluchátka je vestavěn do externího ovládacího prvku.

Companion 50 – sledování filmu na velké obrazovce naplní tato soustava i velký pokoj až neuvěřitelně silným, ale přitom čistým zvukem. Dva malé stereo reproduktory na podstavci se inspirují legendárními „kostičkami“, které jsou využívány pro systémy domácího kina či ozvučení komerčních prostor. V oblasti basových tónů doplňuje působivou reprodukci basový modul Acoustimass. Model Companion 50 lze využít i pro efektní ozvučení domácí party.

Související příspěvky

Leave a Comment