Tipy na posílení imunity

Citrusy článek

V současném stavu bychom měli dělat co nejvíce, abychom podpořili imunitu, abychom se co nejlépe s tím vším poprali. Může nám k tomu pomoci mimo doplňků stravy a vitamínů v tabletkách i řada přírodních prostředků.

  • Ovoce a zelenina – citrusy, jahody, banány, borůvky, jablka
  • Echinacea – je skvělá na imunitu,viry, plísně. Užívá se standardně při nachlazení a chřipce a kašli, na léčbu různých zánětů. Z této rostliny se používá každá její část. Pozor ale u těhotných, kojících, či při závažných nádorových onemocněních, tak se užívání úplně nedoporučuje.  Prodává se v různých formách, od tablet, přes sirupů, tinktury, masti, až po klasické bylinné čaje.
  • Rakytník – je další bylina, která se hojně využívá pro podporu imunity. Oranžové plody se používají k výrobě například marmelád, sirupů nebo olejů, obsahují mnoho vitamínů jako C, A a E, hlavně také D, K a B.
  • Zázvor – je samozřejmě stálicí pro posílení imunityMůžete přidávat do jídla, cucat či si koupit čaj, ale nejvíce se mi osvědčilo si oloupaný kousek nastrouhat, dát do sítka a zalít vodou, po oslazení medem je to opravdu skvělý čaj, který vás nakopne
  • Šípek – jeho plody obsahují opravdu hodně vitaminu C, B a minerální látky, používá se jako čaj nebo i marmeláda na nachlazení či záněty průdušek. Z květů si můžete udělat sirup

 

Jana Efmertová

Související příspěvky

Leave a Comment