Denní docházení do kanceláře nebo home office?

home office

Pokud se živíte prací na počítači a vyřizováním telefonátů, lze pracovat odkudkoliv. Stačí vám notebook s připojením na internet a mobilní telefon. V dnešní době již mnoho firem vychází svým zaměstnancům vstříc a umožňují jim home office. Uvědomují si, že jsou důležité výsledky vaší práce, nikoliv čas strávený v kanceláři. Zní to lákavě, avšak zapomeňte na představu, že zůstanete v pyžamu a s rozcuchanými vlasy.

Práce z domu vyžaduje vlastní disciplínu a je důležité nastavit si určité postupy. Vytvořte si vlastní pracovní kout, kde budete mít klid, a nebude vás nic rozptylovat. Ráno se převlékněte, nasnídejte a vypravte stejně jako byste odcházeli do kanceláře. Naplánujte si čas na práci, přestávky na kávu i jídlo. Nebylo by milé na konci dne zjistit, že máte sice vyprané a pověšené prádlo, uklizený byt a uvařený oběd, ale z pracovních emailů jste stihli vyřídit sotva tři a restů na další den máte více než hotových domácích prací.

Vaší rodině vysvětlete, že se potřebujete věnovat své práci. Nechcete přeci, aby vás manžel poslal pro pivo na večer ke sledování hokejového zápasu, či před polednem zazvonila babička, že jde zrovna kolem a ráda by se zastavila na kafíčko.

Výhodou home office je bezesporu ušetřený čas, který nestrávíte dojížděním do práce a můžete ho využít pro svou rodinu, přátele či koníčky. Některým lidem může chybět kontakt s kolegy na pracovišti. Práce z domu není pro každého. Vše má dvě strany mince a záleží na každém z nás, co je pro nás důležité.

Související příspěvky

One Thought to “Denní docházení do kanceláře nebo home office?”

  1. Markéta Salačová

    Zaměstnavatel by neměl zapomenout v případě “homeoffice” nastavit vnitropodnikové směrnice a také organizaci BOZP.

Leave a Comment