Největší OLED obrazovka pochází od LG

KANKRY

Společnost LG Electronics (LG) odhalila v Dubaji největší OLED obrazovku a zároveň největší videostěnu s vysokým rozlišením na světě. Videostěna obřích rozměrů, která se nachází v nákupním centru Dubai Mall vedle budovy Burdž Chalífa, byla zhotovena z 820 zobrazovacích panelů LG typu Open Frame OLED. LG spolupracovalo na tomto rekordním projektu s firmou Emaar Entertainment, která provozuje dubajské akvárium.

„Náš dubajský exponát je příkladem toho, že digitální zobrazovací produkty LG nejsou jen inovativním řešením splňujícím požadavky dnešních B2B zákazníků, ale také vnášejí do prostoru harmonii. Je příhodné, že tato průlomová obrazovka je vystavena v největším nákupním centru na světě a vedle nejvyšší stavby světa,“ řekl Marek Sojak z české pobočky LG.

O technologii OLED se často mluví jako o displeji nové generace, protože displej sám vyzařuje vlastní světlo a eliminuje tak potřebu objemného a neefektivního podsvícení. To umožňuje dosáhnout jedinečného obrazu s nejtmavšími černými odstíny, reálnými barvami a širším pozorovacím úhlem.

Použití LG Open Frame OLED u dubajského akvária je zvlášť namístě, protože zakřivený tvar displeje se doplňuje s vlněním tekoucí vody. OLED panely lze zkombinovat do konvexních i konkávních tvarů, a to jak na šířku, tak na výšku, takže dobře zapadnou do jakéhokoliv veřejného i soukromého prostoru.

-LiM

Související příspěvky