Svěží hráškovo-chřestová polévka podle foodblogerky @hitjezdravozit

Jarní hráškovo chřestová polévka

Foodblogerka @hitjezdravozit si pro vás připravila recept na svěží jarní polévku vhodnou i pro ty, alergiky, protože je bez lepku i bez mléčné bílkoviny. S malými obměnami může být i pro vegany.  Skvěle chutná s opečeným toastem.

Budete potřebovat:

  • 450g mraženého hrášku (nebo čerstvého)
  • 200g zeleného chřestu
  • 1 malý pórek
  • 2 stroužky česneku
  • asi hrst listu mangoldu
  • 800 ml vývaru (kuřecí nebo zeleninový pro veganskou verzi)
  • olivový olej
  • čerstvě mletý pepř
  • maldonská sůl
  • ghí (přepuštěné máslo) na zjemnění (u veganské verze vynecháme)

Postup:

  1. Na olivovém oleji osmažíme pór a oloupané stroužky česneku. Přidáme hrášek, chřest a podlijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem a vaříme až do změknutí zeleniny.
  2. Nakonec přidáme listy mangoldu a ještě pár minut povaříme. Hotovou polévku rozmixujeme a zjemníme lžičkou ghí.
  3. Podáváme s kváskovým opečeným toastem.

Související příspěvky

Leave a Comment