Nové čtyřdveřové chladničky

pureflat_hero_premium-flat-door-design.jpg

Čtyřdveřové americké chladničky nabízejí velkou úložnou kapacitu, která se blíží až k 600 l. Hodí se tak do větších rodin i tam, kde je potřeba šetřit čas kvůli rychlému životnímu tempu a neztrácet čas každodenním nakupováním.

Jsou rozdělené na horní chladicí a spodní mrazicí část a každá z nich se otevírá dvojící dveří. Jsou tedy velmi vhodné nejen do velkorysých kuchyní, ale i do těch úzkých, protože dveřní křídlo potřebuje na otevření ve srovnání s velkou kombinovanou chladničkou méně místa. Jsou výhodné i z pohledu spotřeby. K tomu, abyste vyndali jen to potřebné, stačí otevřít jedny malé dveře, a tak šetříte spoustu energie, která by se jinak vyplýtvala na opětovné zchlazení velkého prostoru. Praktické je i umístění mrazicí části dole – nemusíte se často ohýbat, protože ve srovnání s chladničkou, se mraznička otevírá jen občas.

RQ760N4AFF_585_l_capacity_inverter_technologyModerní technologie, i když nejsou vidět, zásadně ovlivňují kvalitu uloženého jídla. Americké chladničky, jako například novinka RQ760N4AFF, jsou vybavené technologiemi prostorového chlazení Multi AirFlow, které zaručují přesné uchování teploty a vlhkosti v jednotlivých částech chladničky a rovnoměrné proudění vzduchu, aniž by docházelo k mísení pachů. To je totiž zásadní pro uchování lákavé chuti i vůně skladovaného jídla.

Užitečné jsou funkce rychlého chlazení a mrazení, které šetří čas nutný pro obnovení ideální teploty – třeba po vložení nákupu. I to pomáhá, aby si jídlo lépe uchovalo svoje nutriční hodnoty a zůstalo déle čerstvé.

Někdy potřebujete víc prostoru v chladničce a jindy v mrazničce. Proto je zde konvertibilní zásuvka My Fresch Choice. Umožňuje regulaci teploty od +5 ℃ až po -20 ℃, přitom zhruba platí, že +5 ℃ je ideálních pro víno, koláče a sýry, +3 ℃ např. pro brambory, 0 ℃ pro maso a masné výrobky, a konečně -15 ℃ až -20 ℃ pro mražené potraviny.

Tato chladnička nabízí i dvě extra velké zásuvky na zeleninu a ovoce Fresh Crisper, mezi nimiž je i šikovná menší zásuvka na drobné potraviny. Velmi praktický je také Fresh Box, což je samostatná zóna pro skladování ryb a masa s teplotou udržovanou kolem 0 ℃. Pokud máte některé zvlášť oblíbené mražené potraviny, jako třeba zmrzlinu, oceníte speciální policovou zásuvku. Zachováte si snadno přehled o stavu zásob své oblíbené pochoutky a pohodlně si můžete vzít cokoliv, na co máte právě chuť. I k ostatním mraženým potravinám se dostanete velmi pohodlně – extra velké zásuvky s výškou 22 cm jsou opatřeny snadným pojezdem. Ke komfortu přispívají i přihrádky ve dvířkách chladící i mrazicí části, kam snadno uložíte i objemné a vysoké dózy nebo láhve.

Čtyřdveřová „amerika“ je i designovou dominantou kuchyně. Bude k dispozici nejen v oblíbeném povrchu z kartáčovaném nerezu či elegantní sněhově bílé. Nově bude k dispozici i s povrchem z černého nebo světlém broušeného nerezu a se zapuštěnými madly, díky nimž působí ještě subtilněji. Ve dvířkách nabízí dobře přístupný „bar“ s dávkovačem studené vody, ledu a ledové tříště i bez nutnosti připojení na vodovod. Tato chladnička je k dostání i v provedení z prémiového světlého broušeného nerezu – jde o model RQ760N4AIF.

RQ760N4AIF (2)Neoblíbeného odmrazování vás zbaví i beznámrazová technologie Total NoFrost. O rovnoměrnou distribuci vzduchu se postará inteligentní systém Multi Air Flow. Uvnitř chladničky najdete dvě extra velké zásuvky Fresh Crisper na ovoce a zeleninu, v mrazicím prostoru se zase nachází praktická zásuvková police a snadno vysouvatelné šuplíky. Lednice potěší nízkou spotřebou energie, funkcí pro šetrné rychle zchlazení a zmrazení uložených potravin nebo kvalitním LED osvětlení. Užitečný je i alarm otevřených dveří.

Doporučená cena každého z modelů bude 59 990 Kč – do prodeje se dostanou od března 2021.

Související příspěvky

Leave a Comment