Vestavěné chladničky

SP40 802 EU (6)

Na trhu jsou i vestavné chladničky, které dokážou pojmout až o 40 % víc potravin. Na co si dát pozor, aby vaše potraviny zůstaly čerstvé a provoz byl hospodárný? Máme jednoduché tipy odborníka.

Velikost

Při výběru chladničky jako první většinou řešíte její velikost. „Platí jednoduché pravidlo: co člen domácnosti, to asi 50 litrů chladicího a 15 litrů mrazicího prostoru. Čtyřčlenná rodina tak potřebuje spotřebič s 200l chladničkou a 60l mrazákem, radí Darina Papáčová, odbornice značky Whirlpool.

Technologie

Co je opravdu důležité, aby vám potraviny vydržely čerstvé, a nemuseli jste nic vyhazovat? „Například inteligentní senzorová technologie 6. SMYSL nepřetržitě  sleduje výkyvy teploty ve vnitřním prostoru a rychle obnovuje ideální podmínky pro skladování potravin jak v chladničce, tak v mrazničce. Po otevření dveří, kdy jste třeba ukládali nový nákup, nebo jste si nějaké potraviny brali, se tak velmi rychle obnoví optimální teplota i 85% vnitřní vlhkost, která svědčí všem potravinám. Tato inteligentní technologie přispívá spolu se systémem rovnoměrného proudění vzduchu Multiflow zcela zásadně k prodloužení čerstvého stavu potravin i úspoře energie. Šetří tedy vaši peněženku dvakrát,“ pokračuje Darina Papáčová.

 Vestavná může mít kapacitu až 400 l

Zatímco standardní kombinovaná chladnička pro vestavbu je vysoká 177 cm, na trhu jsou i modely, které přidávají cenné litry vnitřní skladovací kapacity tím, že jsou jinak konstrukčně řešené  a jsou vyšší, jako například model s objemem 308 litrů. Při své výšce 193,5 cm, nabízí i při standardní šířce pro vestavění do 60cm kuchyňské skříňky navíc 31 l vnitřního objemu, tedy o 30 % větší úložný prostor, než běžné vestavné chladničky a poličku navíc pro další potraviny.

Dokonce až o 40 % větší kapacitu, než standardní vestavěné chladničky, nabízí model SP40 802 EU, což je chladnička o nadstandardní šířce 69 cm s výškou 193,5 cm. Pojme úctyhodných 395 l potravin, o jejichž perfektní stav se starají mj. technologie 6. SMYSL FreshControl a Direct Cool s technologií Less Frost. V chladicím prostoru najdete extra velkou a dobře přístupnou zásuvku na ovoce a zeleninu s kovovými kolejničkami i praktickou nulovou zásuvku FreshBox0° pro maso, ryby a lahůdkové potraviny. Mraznička je vybavená nejen šuplíky, ale i skleněnými poličkami, na které je možné ukládat balené potraviny přímo, tedy bez použití zásuvek. Tím jde ještě šikovně navýšit využitelnou vnitřní kapacitu k ukládání mražených potravin.

Související příspěvky

Leave a Comment