Prcek, co toho hodně zvládne. Verbatim Store‘n’Go Mini SSD

Verbatim Store‘n’Go Mini SSD

VerbatimI když už dnes není problém koupit mobilní telefon s terabajtovou pamětí, ne vše chceme mít uloženo v telefonu. Externí disk je ideální volbou pro data, která chceme mít pořád u sebe, a pokud možno v bezpečí. Jak název napovídá, nový SSD od Verbatimu je skutečný prcek, takže ho můžete nosit klidně v kapsičce od košile. Tedy prcek jen fyzickými rozměry, protože jinak pojme buď půl nebo celý terabajt dat. A to už je slušný objem.

Mohlo by se zdát, že externím pevným diskům odzvonilo s nástupem cloudu. Ovšem není to tak docela pravda. Přece jen, jsou data, která – kromě cloudového úložiště – chceme mít ještě jinde, ideálně pořád u sebe. Oproti starším pevným diskům mají navíc SSD výhodu v tom, že jsou celkem odolné proti otřesům či pádům. Takže nosit je pořád při sobě není žádný problém.

Připojíte klidně k mobilu

Jak už je u značky Verbatim zvykem, nový disk řady opět vypadá dobře. Povrch budící dojem geometrické mozaiky už se stal tak trochu jejím poznávacím znamením. Označení Mini pak naznačuje, že tenhle disk rozhodně nebude v kapse či tašce překážet. Spíše je na místě obava, abyste na něj v kapse úplně nezapomněli. Váží totiž pouhých 35 gramů. To už je nějaká doba, co takhle málo vážily mobilní telefony, dnes už mají i třikrát víc. Vnější rozměry modelu jsou pak 54 x 75 x 13 mm, v pohodě ho tak schováte i do dlaně.

Když už je řeč o mobilech, standardem u této řady je USB 3.2 GEN 1, to znamená nejen přenosovou rychlost až 5 Gb/s, ale také jednoduché propojení s celou paletou zařízení. A protože je součástí dodávky nejen kabel s koncovkou Micro USB (USB-B), ale také USB-C, klidně ho můžete připojit třeba k mobilnímu telefonu. To se může hodit nejen pro zálohování souborů, ale třeba také pro uložení fotografií. Ostatně, většinu snímků dnes pořídíme právě mobilem. A na Store‘n’Go Mini jich můžete uložit skoro půl milionu. Při příští výměně telefonu tak už nebude nutné přemýšlet, jak si přenést fotky z jednoho přístroje do druhého.

O zálohování se postará Nero

Flashový SSD disk Verbatim Store‘n’Go Mini se dodává na trh ve dvou kapacitách – 512 GB a 1 TB. V obou případech je součástí dodávky také formátovací software a aplikace Nero Backup. Obě pouze ve verzi pro Windows. Nero zajistí automatické zálohování vašeho Windows zařízení na přenosný disk, aniž byste se o to museli více starat. Jeho obsluha je natolik snadná, že si s ní poradí i počítačově nepříliš zdatný uživatel.

Související příspěvky

Leave a Comment