Elektrická pečicí pánev a recept na těstoviny

Electrická pánev a recept na těstoviny Live with Any

Elektrická pánev je ideálním pomocníkem pro velmi rychlý a zdravý způsob přípravy pokrmů. Potraviny si přitom zachovávají svoji chuť, důležité vitaminy, minerály a další látky. Pánev o objemu 4,5 l je opatřena speciálním nepřilnavým povrchem, zaručuje rovnoměrný ohřev v celém objemu a je univerzálně použitelná na pečení, smažení, dušení, pečení koláčů i klasické vaření. Odnímatelné průhledné víko zajistí, že můžete pohodlně sledovat průběh přípravy, aniž byste je museli zbytečně zvedat, a proto nebude teplota připravovaného pokrmu zbytečně kolísat. Chladná ergonomická rukojeť ulehčuje manipulaci s víkem, takže se nespálíte. Pánev je vybavena termostatem pro regulaci teploty. Má příkon 1350 W. Skvěle se hodí na chaty, chalupy i do malých bytů, kde není prostor pro klasické trouby.

Vyzkoušejte lahodné těstoviny z jedné pánve podle blogu Live with Anny!

Suroviny:
– 1 cibule
– 3 lžíce olivového oleje
– 500 g žampionů
– 2 plechovky krájených rajčat
– asi 400 ml vody
– 500 g špaget
– 1 lžíce provensálského koření
– 1 lžička soli
– cherry rajčátka a bazalka

Jak na to?
V elektrické pánvi nastavené na nejvyšší teplotu si rozehřejte olivový olej a lehce na něm osmahněte na jemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte nadrobno nakrájené žampiony a vše orestujte. Žampiony přidávejte postupně, aby nezačaly pouštět vodu a nevařily se.
Jakmile jsou žampiony s cibulí hotové, přidejte obě plechovky rajčat, vodu, sůl, provensálské koření a špagety. Vše důkladně promíchejte, pánev nastavte na střední teplotu a přiklopte víkem. Vařte, dokud nebudou těstoviny na skus. Občas je potřeba směs zamíchat, aby se těstoviny rovnoměrně uvařily. Jakmile jsou špagety hotové, rovnou je můžete servírovat. Podávejte s nakrájenými cherry rajčátky a lístky bazalky.

Související příspěvky

Leave a Comment