Nový tichý vysavač

Tichý vysavač

Velká část vysavačů dosahuje hlasitost od 71 do 84 decibelů. To se dá přirovnat k hluku, který vydává myčka aut, kuchyňský mixér nebo nahlas puštěné rádio. Hluk takové intenzity je už pro lidi nepříjemný a otravný, narušuje jejich soustředění. Dlouhodobé vystavení takovému hluku může být dokonce škodlivé i po psychické stránce.

Nový tichý vysavač dosahuje hlasitosti 57 dB, a to díky systému PureSound, inovativnímu motoru, lepšímu těsnění systému a novému designu hubice. Pro srovnání, hlasitost 57 decibelů dosahuje například běžná konverzace v domácnosti nebo déšť.

Tichý chodi ale neznamená sníženou účinnost vysávání. Díky technologii SmartMode rozpozná vysavač typ podlahy a automaticky upraví výkon vysavače. Lze tak bez obtíží plynule přecházet z koberce na plovoucí podlahu a stále zachovat maximální účinnost vysávání. Účinné vysávání zaručuje i nový design hubice Onega Power Clean, který umožňuje posbírat velké i malé částice prachu bez ohledu na typ podlahy.

Hluk při vysávání způsobuje několik faktorů. Jedním z nich je vzduch a částice prachu, které proudí hadicí a vysavačem. Čím rychleji tento vzduch proudí, tedy čím výkonnější je váš vysavač, tím větší hluk vydává. Svou roli hraje i samotný motor vysavače. Ten je sám o sobě hlučný, ale navíc i vibruje. Tyto vibrace se přesouvají na celé tělo vysavači, které samo začne vibrovat a začne vydávat hluk také. Vysavač Pure D8.2 je například tišší díky lepšímu ukotvení motoru, které minimalizuje vibrace, a zlepšené izolaci.

Související příspěvky

Leave a Comment