Jarní úklid, který vás bude bavit

Powerbot

Někdo si s jarním úklidem srovnává nejen své věci, ale i hlavu, cítí se po něm nabitý kreativitou. Někoho ale jarní úklid nebaví, je to pro něj plno práce a přináší vyčerpání. Pokud se chcete zařadit do první skupiny, s následujícími tipy to bude hračka.

  1. galaxy-budsAť je hudba tvůj lék

Pusťte si svůj oblíbený playlist, rádio, hudební TV kanál. Odvažte se a klidně si i zazpívejte. Pokud ostatní členové domácnosti nesdílí váš hudební vkus, využijete určitě bezdrátová sluchátka. Výrobci nabízí buď klasická náušní nebo tzv. pecky do uší (jako například Samsung a jeho Galaxy Buds+). Při výběru sluchátek se ale nezapomeňte podívat na jejich výdrž, abyste při šůrování v půlce neskončili jen s poslechem dětského jekotu.

  1. Třídění oblečení KonMari

Světem se momentálně šíří jako lavina nový trend – uklízení podle Marie Kondo, japonské guru přes úklid. Nemusíte dlouze studovat její knihy, pro začátek stačí držet se základních a efektivních rad:

  • Veškeré své oblečení hoďte na jednu velkou hromadu.
  • Kousek po kousku berte oblečení do ruky a zvažte, zda se v něm cítíte dobře či zda ho využíváte. Ponechat byste si měli pouze ty věci, které vám přinášejí radost.
  • Ideálním způsobem skládání oblečení zpět do skříně je na výšku za sebe, nikoliv na sebe. Získáte tak lepší přehled o všech svých kouscích a nebudete mít potřebu kupovat další a další.
  1. Quick DrivePoperte se s tím rychle, efektivně a šetrně

Vytříděné zimní oblečení je před úklidem potřeba vyprat. Děsíte si při pomyšlení na hodiny strávené poslechem nepříjemného zvuku pračky a na nekonečné čekání na uvolněný sušák? Toužíte pro pračce, která vypere prádlo za poloviční dobu praní a hlavně (!) za úplného ticha? Zkuste se podívat na řadu praček QuickDrive od Samsungu.

  1. Od vrchu dolů, od ložnice do koupelny

S úklidem byste měli začít v ložnici, pak pokračovat obývacím pokojem, kuchyní a turné zakončit v koupelně. Směr uklízení by měl být taky horizontální – nezačínejte od níže položených věcí, ty se vám při pohybu nahoru můžou znovu umazat.

  1. Nebojte se vyhazovat

Zapomeňte na nostalgii a sentiment. Schraňujete všechna narozeninová přání za posledních 20 let? Bude se vám hodit další rada Marie Kondo – tyto věci splnily účel v okamžiku předání a nyní je jejich význam už nulový.

  1. Samsung logoKaždé věci najděte své místo

Platí to zejména v kuchyni. Snažte se věci ukládat do různých, klidně po domácku vyrobených organizérů tak, aby byly u sebe věci s podobným účelem, případně podobné velikosti.

  1. Mytí oken jen za hezkého počasí? Omyl

Jestliže mytí oken vždy odkládáte na dobu, kdy bude svítit slunce, je to špatně. Díky paprskům přípravky i voda na okně rychle schnou a vytváří tak šmouhy. Ideální je tedy mýt okna za oblačného počasí s teplotou od 5–15˚C. Práci dokáží značně urychlit speciální čistící stěrky na okna.

  1. PowerbotVyvětrejte peřiny a polštáře

I lůžkoviny si zaslouží trochu čerstvého vzduchu. Peřiny důkladně vyklepejte a nechte chvíli vyvětrat. Uv

idíte, že se vám po dlouhém uklízecím dni bude spát jako na obláčku.

  1. Nejnižší na konec

Poslední fází úklidu jsou podlahy. Robotický vysavač ale může všechno udělat za vás. Máte strach, že robotické vysavače jsou sice fajn, ale na pořádný velký úklid nestačí? Na trhu existují i takové, které mají sací výkon srovnatelný s tyčovým vysavačem, a navíc i vytřou (například Samsung POWERbot 2v1).

  1. Sladká odměna

Ať už jsou to oblíbený seriál, vysněné boty nebo celodenní válení v posteli – máte právo na odměnu. A pokud vás uklízení chytlo, máme pro vás tip – Tidying up with Marie Kondo na Netflixu 😊

 

 

Související příspěvky

Leave a Comment