Už jste objevili skečnouting?

Sketchnoting Zdenka Tomaidesová

Vzpomínáte si, kdo se vám naposledy v kanceláři smál, že si čmáráte do poznámek? Nyní to dotyčnému můžete vrátit. Sketchnoting (čteme skečnouting) takové „čmárání” nejenže dovoluje, nýbrž i povyšuje na další level. Je to hravý způsob tvorby poznámek, při kterém se využívají výhody vizuálního myšlení. Těmi jsou:

  • lepší zpracovatelnost pro mozek,
  • efektivnější učení,
  • jasnější a pochopitelnější sdělení,
  • vizuální atraktivita,
  • originalita vzbuzující zájem.

Hlavním cílem skečnoutingu je nahradit celý text, nebo jeho část, obrázkem. Vizuální vyjádření myšlenky je atraktivnější a náš mozek si ho moc rád zapamatuje. Jednoduše místo některých písmem, slov a vět použijete šipku, bublinu, vykřičník, postavičku… (obrázek si sami nakreslíte). Výsledek je pak zábavnější, a zapamatovatelnější.

Pro své četné výhody se skečnouting dostává do popředí a využívají jej lidé po celém světě. Je vhodný pro každého nehledě na povolání nebo váš věk. Kdy ho začnete používat i vy?

Existuje mnoho způsobů jak a kde skečnouting využít. Čím dál více lidí jej užívá pro své osobní i pracovní účely. O tom však později. Zaujal vás skečnouting? Pro začátek se inspirujte (knížky, YouTube kanál, internet). V příštích dílech si řekneme, jak skečnouting využít a jak s ním vůbec začít. Pro inspiraci, mrkněte na obrázky od Zdenky na Instagramu.

Autorka: Zdenka Tomaidesová

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Zdenka T. (@zdenka_kresli),

Související příspěvky

One Thought to “Už jste objevili skečnouting?”

  1. […] jsme zpátky u skečnoutingu! V prvním díle v článku „Už jste objevili skečnouting?“ jsme si řekli, co skečnouting vlastně je. Odtajnili jsme, že je to nový způsob tvorby […]

Leave a Comment