Bionické nohy

LEX

Asi každý z nás někdy zažil situaci, kdy se toužil alespoň na chvilku posadit. Samozřejmě to v dané chvíli bylo naprosto nemožné. Například pošta, ta většinou nezklame. Pokud to jde, snažíte se přijít v čase, kdy by tam teoreticky mělo být co nejméně lidí. Po příchodu zjistíte, že ten samý nápad mělo asi dalších 20 lidí, takže se zdlouhavému čekání stejně nevyhnete. Máte tedy 2 možnosti. Můžete si trénovat správné držení těla a rozvíjet svůj klid během těch 30 a více minut, co čekáte na možnost vyzvednout si ten jeden dopis, který vám měl být doručen, ale pošťák vás z nějakého důvodu nezastihl, i když jste byli celý den doma, a ta paní vepředu zrovna dává k okýnku hromadné podání a na zemi má ještě plnou krabici dopisů. Takže teď tu ztrácíte čas ve frontě, zatímco jste mohli dělat něco mnohem užitečnějšího a v pohodlí.

Druhou možností je, pořídit si bionické nohy, a čekání si opravdu zpříjemníte posezením ve frontě. Že jsem se asi zbláznila? Posuďte sami, jak to je.

Tento zajímavý vynález jsem našla v den, kdy mi ujel autobus a musela jsem s batohem na zádech čekat na zastávce asi 20 minut. Bohužel tam nikde nebylo, kam si sednout.

Jedná se o speciální bionické nohy, které si můžete nosit všude s sebou. Při jejich konstrukci bylo využito poznatků o lidském těle a ty byly pak převedeny do konstrukce tak, aby co nejlépe vyhovovala potřebám našeho organismu. Jednoduše řečeno, zatímco sedíme, drží naše záda ve vzpřímené poloze. Konstrukce je lehká, takže není problém mít ji stále u sebe, resp. na sobě. K našemu tělu je připevněna speciálním pásem kolem boků. Celá konstrukce je tak lehká a skladná, že se s ní můžete pohybovat i z místa na místo bez omezení.

Pás lze využít i k odlehčení váhy v případě, že máte na zádech batoh. Jeho pásy upevníte k opasku a část váhy zavazadla se přesune z ramen na naše boky. Ti, kdo provádí horskou turistiku, znají takový systém velmi dobře.

Vynález unese kolem 120 kg a výborně předchází bolestem v bederní části zad. Pomocí bederního pásu a chytré technologie ho můžete mít stále u sebe a kdykoli a kdekoli se posadit. Je konec zamračeným výrazům ve frontě. Během čekání se posadíte a klidně si něco přečtete. Těšíte se, až jednou ve frontě uslyšíte za zády: „Prosím vás, můžete si poposednout, zdržujete ostatní.“

Katka Volková

Související příspěvky

Leave a Comment