Webová vánoční a novoroční přání

KANKRY

Webová přání jsou novým fenoménem. Po možnosti vytvořit si webové stránky a e-shopy zdarma spustil brněnský Webnode další projekt – personalizovaná digitální přání online. Start služby naplánoval na prosinec, kdy většina lidí pátrá po možnostech, jak si zdarma vytvořit vlastní novoročenku. Společnost tímto počinem proniká na nový dosud neobsazený trh.

Vánoční a novoroční přání mají v České republice velkou tradici. Zatímco dříve převažovala ta papírová, dnes je trend jednoznačně odlišný. Digitální verze jsou nejen hravé, snadno se šíří mezi větší počet lidí, ale především je o ně velký zájem. Potvrzují to i vyhledávače, které každoročně zaznamenávají zvýšený výskyt frází obsahujících slovní spojení s dotazem na tvorbu vánočních přání a péefek. Trend potvrzují také interní statistiky Webnode: „Před koncem roku pravidelně na naši podporu dostáváme řadu dotazů, zda náš systém neumí vytvořit novoroční přání. Letos jsme se rozhodli, že ho to naučíme. S vývojovým týmem jsme dali hlavy dohromady a vytvořili náš nový webový projekt, který reflektuje nejen zvýšený zájem po přáních ke konci roku, ale je připraven vytvářet přání i v jeho průběhu, a to k různým událostem, jako jsou narozeniny, výročí či svatby,“ popsal Slawomír Jakub Budziak, Head of Team Leaders vznik novoročenek na platformě Webnode.

Tvorba přání na platformě Webnode je jednoduchá. Probíhá podobně jako vytváření webových stránek. Pro stávající či nově registrované uživatelé je připraveno „klikací“ prostředí, se kterým přání dokáží vyrobit do 5 minut. K ruce jsou jim předpřipravené tematické vánoční a novoroční šablony. Kreativci potom jistě využijí možnost zcela se odlišit. I to jim Webnode umožňuje. Šablonu lze podobně jako při tvorbě webových stránek zcela předělat podle svého – nahrát a použít vlastní fotografie a obrázky či změnit barvy. Přidat je možné také video, seznam předsevzetí, odpočet času do Nového roku či jednoduchý dotazník. Na závěr nesmí chybět text, který lze snadno editovat a posunout dle potřeby. A kdyby náhodou hlavní stránka nestačila, je možné přidat další sekce a podstránky.

Novým způsobem tvorby digitálních přání odpadá zdlouhavá a nepohodlná práce při jejich výrobě. Už tak není nutné používat pro tyto účely nedostačující textové editory, grafické programy či jiné on-line nástroje, které pro většinu lidí nejsou vhodné. Vše si lze naklikat podle svých představ a vánoční a novoroční přání potom nasdílet sociálními sítěmi či poslat e-mailem jako odkaz své rodině a blízkým.

-LiM

Související příspěvky