Zakřivený herní monitor AOC CU34G2XE/BK

Zakřivený herní monitor AOC CU34G2XE AVERIA TECHLAB

Herní monitor AOC CU34G2XE/BK je vybaven zakřiveným VA panelem 1500R v rozlišení WQHD s úhlopříčkou 86.4 cm. Nabízí množství funkcí a pořídíte ho za velmi dobrou cenu. Pojďme na podrobnosti.

Zakřivený herní monitor AOC CU34G2XE game

AOC CU34G2E/BK je zakřivený monitor s ultravelkým displejem o velikosti 34 palců s panelem VA Curved 1500R a rozlišením WQHD 3440×1440 ve formátu 21:9. Rozlišení Wide Quad HD (WQHD) zajišťuje vynikající kvalitu obrazu a ostrý obraz zachycující každý detail. Širokoúhlý poměr stran 21 : 9 je perfektní pro sledování filmů v širokém formátu nebo ponoření se do nejnovější hry. 8bitová barva poskytuje širokou paletu pro živý přirozeně vypadající obraz.

HDMI a DisplayPort
Zakřivený herní monitor AOC CU34G2XE kabelRozhraní HDMI (High-Definition Multimedia Interface) kompatibilní se systémem ochrany digitálního obsahu HDCP je podporováno současnými herními konzolemi, grafickými kartami a set-top boxy. Verze HDMI 1.3–1.4b podporují obnovovací frekvenci až 144 Hz při 1080p a 75 Hz při 1440p, zatímco verze HDMI 2.0–2.0b podporují 240 Hz při 1080p, 144 Hz při 1440p a 60 Hz při 2160p (4K).

V případě tohoto monitoru je maximální rozlišení pro HDMI 3440×1440 při 100Hz. Maximální rozlišení pro DisplayPort je 3440×1440 při 144Hz. Oba kabely (HDMI a DisplayPort) jsou součástí balení.

Technologie – funkce
Díky snímkové rychlosti 144 Hz uvidíte na obrazovce kriticky důležité „chybějící“ snímky a uvidíte tak nepřátele pohybovat se extrémně plynule bez rozmazávání či trhání. Díky funkci MBR (Motion Blur Reduction) dosahuje monitor pozoruhodné hodnoty odezvy MPRT 1 ms, díky tomu se „duchové“ stávají minulostí. Monitor CU34G2XE/BK navíc podporuje technologii HDR10, a umožňuje tak přijímat signál HDR. Tato funkce zintenzivňuje živost barev a zvyšuje vizuální zážitek během nejintenzivnějších herních okamžiků.

S technologií Flicker-Free, režimem Low Blue Mode a funkcí Shadow Control chrání monitor oči uživatelů a zároveň jim poskytuje výhodu při hraní při slabém osvětlení.

AOC GAMING logoDále podporuje režimy Picture-in-Picture a Picture-by-Picture pro zobrazení dvou zdrojů současně.

Herní funkce
Monitor si můžete přizpůsobit konkrétní hře pouhým stisknutím tlačítka. Můžete přepínat nastavení mezi integrovanými předvolbami pro FPS, RTS či závodní tituly nebo si nakonfigurovat vlastní ideální podmínky a uložit je. Ovládací klávesnice AOC umožňuje rychlé a snadné přepínání profilů nebo úpravu funkcí.

Monitor nabízí 6 herních režimů – RTS, FPS, Racing, Gamer 1, Gamer 2, Off – a herní styly: Shooters, MMORPG, Action, eSports, RTS, Racing.

Zakřivený herní monitor AOC CU34G2XE stojanStojan
Dodává se s jednoduchým, ale robustním stojanem, který nabízí možnost nastavení náklonu a umožňuje najít ideální úhel pohledu. Stojan přiděláte k monitoru velmi jednoduše do půl minuty, nářadí pro montáž žádné nepotřebujete. Navíc podporuje uchycení VESA 100, což poskytuje možnost použít ramena monitoru, jako je například AM420B od společnosti AOC, pro větší flexibilitu.

Monitor AOC GAMING CU34G2XE/BK je možné koupit za maloobchodní cenu kolem 9000 Kč.

Hodnocení
Monitoru dáváme 4 hvězdy z pěti možných. Cena – výkon je ve velmi dobrém poměru. Velmi pěkné barvy a hromada funkcí. Mínus dáváme za tlačítkové ovládání na spodní straně monitoru (ovládací joystick, který známe z jiných modelů monitorů od AOC, se nám líbí víc) a matné provedení displeje (v noci super, přes den spíš na škodu).

Zakřivený herní monitor AOC CU34G2XE back

Související příspěvky

Leave a Comment