Víceportové rozbočovače Verbatim

Víceportové rozbočovače Verbatim

USB rozbočovače od společnosti Verbatim jsme vám představili již dávno, v naší recenzi dopadly velmi dobře. Uplynul už nějaký čas, konkrétně více než dva roky, a všechny huby, které jsme tehdy měli k dispozici na testování, stále používáme. Pojďme si některé připomenout. Vybrali jsme tři modely s HDMI portem.

Trendem současných přenosných zařízení je především útlý design. Aby výrobci ušetřili trochu místa, obětují stále větší množství portů. Klasické Ethernet rozhraní najdeme už jen výjimečně, a třeba DVI už skoro vůbec. I HDMI je už moc velké. Naštěstí je tu USB-C s přenosovou rychlostí 10 Gb/s. USB-C zajistí přenos dat, výstup videa i vstup napájení. Díky poměrně širokému pásmu si můžeme dovolit do jediného portu zapojit několik náročnějších zařízení. Prostřednictvím jediného konektoru můžete připojit napájení, monitor nebo gigabitový Ethernet. K tomu pak další zařízení USB 3.0 a SD nebo microSD paměťovou kartu.

VerbatimRozbočovače jsou k dispozici v mnoha verzích, v té nejvyšší jsou k dispozici dokonce 3 USB porty a čtečka paměťových karet. Pořídit si ale můžete i verzi bez čtečky a jen se dvěma USB porty, nebo dokonce bez Ethernet konektoru. Ve všech případech ale zvládne HDMI konektor rozlišení až UHD, tedy plné 4K. U HDMI portu doplníme, že kromě 30Hz u 4K, zvládá 60Hz u Full HD. Spolehnout se můžete také na to, že podporuje formát QHD na širokoúhlých monitorech.

A teď již zmíněné 3 modely:

Víceportové rozbočovače Verbatim 49140

První víceportový rozbočovač USB-C s prodejním kódem 49140 má ve svém portfoliu čtyři porty, a to 2x USB 3.0, 1x USB-C a HDMI.

Druhý víceportový rozbočovač USB-C s prodejním kódem 49141 nabízí to, co předchozí hub, ale navíc má ještě port RJ45 pro připojení k internetu.

Víceportové rozbočovače Verbatim 49141

Třetí zařízení s prodejním kódem 49142, které je favoritem u nás v redakci, má navíc ještě jeden port USB 3.0 a čtečky paměťových karet SDHC a microSDHC.

Víceportové rozbočovače Verbatim 49142

Při testování v roce 2020 obdrželi huby od AVERIA TECH LABu hodnocení 4 hvězdy z 5. Nyní můžeme ještě půl hvězdy “přihodit” za spolehlivost a výdrž. Prodejní ceny se také “vylepšily”, a to zhruba o 25 % dolů, takže rozbočovače pořídíte v rozpětí 750-1050 korun.

Petr Smolník

Související příspěvky

Leave a Comment